Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 1,5éves vállaljam? ( A többi...

1,5éves vállaljam? ( A többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most bukkantam rá egy argentin dogra menhelyi szegény (ilyen fajtájú kutyát keresek) arra gondoltam,hogy magamhoz veszem (kisgyerek,kis méretű kutya mellé) de egyszerűen nem tudok döntésre jutni,hiszen mégsem egy higgadt fajtáról van szó meglehetősen temperamentumos kutyák. Őszintén bevallom bennem van a félsz,hogy milesz ha megbolondul itt és felfal? Bár azt írták,hogy kutyás családba szeretnék adni mert imádja őket és a gyerekekkel is jól kijön,de kitudja.Meg az állatdokihoz hogy hurcibálom el oltásra ? Én nemtudnám lefogni ha morogna rám. De ezek az ellenérvek mellett pedig nagyon szeretném. Szerintetek mitévő legyek?
2011. jún. 8. 18:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát attól függ, hogy a kutyus mennyire scalódhatott az emberekben..mert ha nagyon, akkor előfordulhat, hogy rád morog, de általában meghálálják azt, ha magukhoz veszik őket és kiállnak a család mellett. Nagyon szeretem ezt a kutyafajtát, imádom az "óriásokat", akik szeretetre éheznek, én a helyedben elvinném sétálni egy kicsit először úgy, hogy még nem fogadod örökbe, biztos megengdik, emgnézed, hogy reagál a környezetre, mennyire van benne az agresszió. Feltétlen találkoznia kell a kutyáddal és a gyermekeddel is, hisz vakon nem vállalhatod be :) De ha minden stimmelne, én nem gondolkoznék..:)
2011. jún. 8. 18:56
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
Egyetértek az előttem szólóval, attól függ, milyen trauma érte. Szerintem, ha szeretettel bántok vele, nem lesz gond. Különben ha veszedelmes lenne rátok/kisgyerekre nézve, azt a menhelyen már tudnák, így nem gyermekes családoknak ajánlanák.:)
2011. jún. 8. 18:59
 3/5 anonim ***** válasza:

ne!

ha most ilyen bizonytalan vagy és félelmekkel teli, ha bármi gond jelentkezik akkor mit csinálsz?

menhelyeken meg mondanak mindent csakhogy szabaduljanak a kutyától...ha megbízható dogo kell olcsón, vedd fel a kapcsolatot fajtamentőkkel, ők sokkal felelőssebben gondolkodnak és maximálisan korrekt tájékoztatást adnak a kutyáról és alaposan felmérik a te képességeidet is:)

2011. jún. 8. 22:17
 4/5 kutyák és macskák ***** válasza:

A menhelyek is ugyanúgy működnek, mint a fajtamentők, csak ők nem ragaszkodnak egy fajtához!!!

Ha nem gyepmesteri telepről hozod a kutyát biztos lehetsz a korrekt tájékoztatásban, és megbeszélt időpontban elviszik hozzád a kutyát egy próbalátogatásra, ami nem 5 perc.Akkor elmondanak mindent a kutyáról, bemutathatod a másik kutyusnak és a gyereknek is. Aztán meglátod a viselkedését, és eldöntheted, hogy őt kerested-e. Ha nem és ezt elmondod korrektül, akkor segítenek neked megkeresni a megfelelő kutyát! Nekem ez a tapasztalatom a fajtamentőkkel, és az állatmenhelyekkel is, kivéve a gyepit, mert ott szinte semmit nem tudnak a kutyákról, és tényleg azt a benyomást keltik, hogy csak szabadulni akarnak tőlük.

2011. jún. 9. 07:44
 5/5 compactegon ***** válasza:
NEM lehet kutyát úgy befogadni, hogy félelem van benned. megérzik, ennyi. higgadt-nyugodt és határozott embert követnek csak a kutyák.
2011. jún. 9. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!