Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mért kapar a hátsó lábaival a...

Mért kapar a hátsó lábaival a kutyám? Tegnapi sétánál láttam tőle előszőr, hogy miután vizelt, a hátsó lábaival kapart.1,5éves.

Figyelt kérdés
2011. máj. 13. 10:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én kutyum is ezt csinálja. Ő a szomszéd golditól tanulta. Azóta rendszeresen csinálja. Ráadásul rászoktatta a másik kutyámat is. A kert hátsó része úgy néz ki mintha valami meteorit csapódott volna be.
2011. máj. 13. 10:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez a dominancia jele, mivel így még több és intenzívebb szagmintát tud otthagyni az adott helyen. Érdemes megfigyelni amikor két dominánsabb kan összetalálkozik, és egymást túllicitálva pisilik oldalba ugyanazt a fát, egy idő után mindkettő őrülten elkezd kaparni, szép egyenes, kihúzott, peckes testtartással.
2011. máj. 13. 10:18
 3/12 anonim ***** válasza:
Ahogy a 2. írja! Domináns. Az enyém is ezt csinálja, ha más kutyákkal vagyunk. -.- Érdekes, hogy csak akkor, ha ott van a többi kan, de régebben mindig csinálta. Mondjuk akkor fitogtatta az erejét nekünk is, de erről sikerült leszoktatni.
2011. máj. 13. 10:26
 4/12 anonim ***** válasza:
Így van, ez amolyan "én vagyok a legény a gáton" kommunikáció. Gondolom mostanában lett ivarérett nem?
2011. máj. 13. 10:27
 5/12 A kérdező kommentje:
de, mint írtan nemrég múlt 1 éves.
2011. máj. 13. 10:48
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy dominancia... :D 4 Westie-m van és mind a 4 csinálja picilés és kakilás után is.

Ez aféle eltakarító, tisztító mozdulat, én eddig csak kistestű kutyáknál láttam ilyet.

Van egy nagytestű kutyánk is, ő nem vette át tőlük.

Ha dominancia lenne, miért csinálja nálam mind a 4 kutya, ráadásul akkor is amikor egyedül végzi el a dolgát, úgy hogy a többiek ott sincsenek...

2011. máj. 13. 10:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Az enyém csak akkor csinálja, ha a többiek látják.
2011. máj. 13. 11:20
 8/12 anonim ***** válasza:

Te most komolyan a 4 kis westiedből kiindulva etológiai állításokat döntesz meg. Neee.

A kaparással még erőteljesebb, intenzívebb szagmintát tudnak otthagyni, amivel jelzik az utánuk érkezőnek, hogy ez ez ő területük. És attól h te még nem láttál csak kiskutyát így viselkedni, hidd el, nagyon sok kutya csinálja. És egyáltalán nem azért h eltakarítsa - istenem újabb emberi tulajdonság a kutyára :o)) A kutyáknak érdekük, h az általuk otthagyott szag, pisi, kaki minél intenzívebb legyen (vagyis nem jó ha el van takaírtva, be van borítva stb.) - ez ösztön.

2011. máj. 13. 11:26
 9/12 anonim ***** válasza:
1 évesen a kutya ivarérett már. Ilyenkor kezdi az erejét fitogtatni, megtalálni a helyét az "utca rangsorában".
2011. máj. 13. 11:27
 10/12 anonim ***** válasza:
A westi gazdi kutyái lehet, hogy elkaparják! Nekem is ezt mondta az állatorvos addig míg nem látta, hogy, hogyan csinálja a kutyám. Az enyém erőből rugdossa szét, és közben feszít, mint a vagányok. :) ritkábban előfordul, hogy elfedni akarja, de ez elég ritka.
2011. máj. 13. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!