Válaszolnátok néhány kérdésemre? (lent)
1.Ha a csikónak tehénállása van az nagyon nagy baj?Vagy lehet valahogy kezelni?
2.Mit jelent az hogy empatikus?
3.Szerintetek egy 15 éves kezdő lánynak milyen lovat vegyek?(Fajtára,korra ilyesmire értem)Mindene meglenne, felszerelés(western),hely,stb...Ha lehet inkább olyan4-10 évesig kéne egy (ha lehet pej színű) max.230.000ft-ig. Nem akarunk időset,pedig tudom hogy az idősebb jobb lenne mert nyugodt,de a lányom ha megszereti és meghal az nem lenne jó.
A fajta az majdnem lényegtelen. Ez lófüggő. Mivel azt írja,hogy kezdő a lány, ezért nem arab lovat ajánlok,(de ez is lótól függ,csak általában ez a fajta elég élénk,pörgős),nem ajánlanák telivért sem. Érdemes szétnézni az iskola,és hobbilovak közt. És grat. azoknak az embereknek,kik szerint 500e alatt nincs jó ló -.-" (n) Igen is VAN. Egy egyszerű hobbi,vagy oktató lóért nem kérhetnek annyit. Szerintem 300e körül vannak ezek a lovak,de lehet találni 200e körül is. Érdekes,az a ló akit én néztem (már két éve ismerem,lovagolom) 11 éves, oktató ló,nyugodt,nagyon jól irányítható,minden stílusban lovagolható,ugrik is valamilyen szinten,lovardai alakzatokat tudja,régebben megnyert egy elég nagy western versenyt. Eladó...mégis 300e.
Én egy középidős lovat mondanák a lányának, 10 év körülit,mert ezek a lovak tapasztaltabbak,mégis még a lánya mellette nőhet fel,hisz egy egészséges,jó lovat akár 20on éves koráig is lehet lovagolni. Leginkább heréltet,esetleg kancát ajánlok,de ez szintén lótól függ,hogy mennyire nyugodt. De azért el lehetne gondolkozni azon másoknak,h 500e alatt nincs jó ló,mert szerintem a lány nem egy díjnyertes versenylovat készül venni. Akik így gondolkoznak,szerintem kissé sokat képzelnek magukról,persze sokan adják drágán a lovat,azok szintén sokat gondolnak magukról és a lóról ;) Nah ennyii köszönteem ;)
Én is 16 éves vagyok, a barátomnak 3 lova van. Egy 1 éves csődörcsikó, és 3,5 éves kanca és egy 6 éves vemhes kanca. Minden nap én etetem őket, én trágyázok mindent én csinálok, mert itt a jó idő, barátomnak rengeteg a dolga(meg tudná csinálni, de én elvállaltam). Ráadásul nem is a szomszédban lakik a barátom(busszal 10-15 perc). Ha én így meg tudom csinálni, úgy hogy mellette tanulok és lovagolom a 2 lovat, a másikat futószárazom, vagy csak terepre ha megyek, akkor viszem magammal, akkor neki is menne.:) Szerintem nyugodtan vegyétek meg azt a pacit, amelyik szimpatikus, de azért állatorvost és egy tapasztalt lovast nem árt vinni:)))
Remélem segítettem.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!