Szeretnék halakat vásárolni. Válaszolnátok néhány kérdésemre?
1. Mennyibe kerül manapság egy akvárium és egy szűrő berendezés?
2. Mennyibe kerülnek a haleledelek?
3. Milyen időközönként kell kitisztítani az akváriumot?
4. Ajánlanátok nekem valamilyen feltűnő, díszes halat? Pl: Betta
50 liter alatt nem érdemes kezdeni, szettben 20-25000 körül mozog. De menj be egy közeli állatkereskedésbe, és érdeklődj ott, minden boltban más árak vannak.
És ajánlom, mielőtt halakat szeretnél tartani, olvass könyveket róla:
Horn-Zsilinszky: Akvarisztika
Dick Mills: Akvarista kézikönyv
Peter Beck: Akvárium ABC
Én is kezdő vagyok, azért tudom ezeket ajánlani. És más is biztos ezt fogja írni, hogy olvass róluk először.
Hali!
1. Egy komplett 50 literes akvárium, szűrővel, fűtővel és világítással 30 ezer forint körül mozog. Ez a legkisebb ajánlható méret, ennél csak nagyobbat érdemes vásárolni.
2. A fagyasztott haleledelek 500-1000 Forint körül mozognak, ezzel érdemes etetni, de ez sokáig elég. A lemezes tápok is 500 körül kaphatóak.
3. Az akváriumban heti rendszerességgel részleges vízcserét kell csinálni, teljesen kitakarítani viszont 2-3 évente kell csak, attól függően mennyire tartod karban.
4. A betta szép, ekkora helyen (50 liter) például neonokkal társítható.
Szia!
Nekem van eladó 45 l-es akváriumom mindennel felszerelve. Halak nélkül. Olcsón adom. Ha érdekel írj privátot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!