Mit tegyek, hogy a lovam jobban élvezze a terepet?
Nem nem élvezi a terepet, hanem hisztis! :))) Egyik ismerősömnek is ilyen ketyós a lova terepen. Semmi baja nincs, csak szívózik veled. Terepen általában más a helyzet mint bent, mert a lovak úgy érzik, hogy ha terep=kikapcsolódás=az van,amit ők akarnak. Ezért folyton játsszák az agyukat ilyen hülyeségekkel. Ha visszatart, vagy nem akar átmenni valahol, az csak egy kis szórakozás a számára, szívat téged.
Persze a szenyóskodást és a valódi félelmet jó, ha el tudod különíteni egymástól, de ha ilyen makacs terepen a lovad, nyugodtan legyél vele erélyes és szigorú. Csípj oda neki pálcával és ne hagyd, hogy ő irányítson.
Ha fél, engedd előre a kísérőidet, a lovak társas lények, ezért követik a többit.
Egyébként szerintem sokkal jobb párokba osztódva terepezni. Mi mindig egymás mellett megyünk, és könnyebben tudunk dumálni, valamint nincs olyan érzése az első lónak, hogy "ő az első, tehát ő a kísérleti nyúl". :)
Kedves "utolsó"! :P xD
Köszönöm szépen válaszodat, és minden válaszolónak értékelem, h meg tudta emelni a kezét válaszokra :P
Nem szoktam mindíg úton lovagolni, valamikor csak egy barátommal,ha úgy van be az erdőbe, és kbre már tudjuk, h merre hány méter...
Mivel pozitív személyiség vagyok, mindig mosolygok, és még soha nem volt bennem olyan, h: ezt nem tudom megcsinálni, ez nem megy...amikor kiérek a lovamhhoz, egy csepp határozatlanság sincs bennem...de mindenesetre nagyon köszönöm válaszodat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!