Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem tudom soha vágtába...

Miért nem tudom soha vágtába beugratni a lovamat?

Figyelt kérdés

Eddig 5x vágtáztam, akkor is csak nagyon nehezen sikerült. Nagy volt a kör, azzal nem volt gond, külső láb hátra, belső előre, és rengetegszer belerúgok (milyen rondán hangzik már :S) a lóba, de nem képes vágtázni, csak olyan gyorsan üget, hogy beleszédülök. Egyszer sikerült egyből beugrasztanom, aztán márcsak úgy, hogy ügettem vele néhány kört gyors tempóban, aztán séta, rácsaptam a vállára pálcával, aztán sétából ugrasztom be, de rendes módon nem sikerül. Egyszer próbáltam pálcával rásegíteni, akkor elkezdett rúgni, majdnem leestem. Miért lehet?

Ami még a vágtával kapcsolatos: Ritkának számít, ha 3 kört képes vagyok folyamatosan vágtázni, ha sikerül beugrasztanom, pedig hajtom, nem húzom a szárat, mégis elkezd sétálni vagy ügetni. Ez miért van?

2010. nov. 22. 17:42
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
nem gondoltál még esetleg ara hogy más sportot hobbit keres lehet hogy a ló sport nem a te világod nem meg bántani akarlak csak én ebből éltem évtizedekig ló és lovas kapcsolata nem ismeretlen
2011. ápr. 19. 14:55
 32/33 A kérdező kommentje:
Nagyon segítőkészek vagyotk, köszönöm.. DE OLVASSÁTOK MÁR EL AZ ELŐZŐ ÍRÁSOMAT. Azóta sikerül. Sőt, az oktatóm szerint egyre jobban megy. =3 Először csak néhány kisebb kört tudtam menni, de mostmár egy nagy pályán is megy több kör is egyszerre. Szóval köszönöm mindenkinek, de ne osztogassátok a tanácsokat, hogy a lovaglás nem az én sportom. Ha pedig még mindig nem menne, akkor is erőltetném, mert imádo lovagolni.
2011. ápr. 20. 14:18
 33/33 anonim ***** válasza:

14.55-ös: nem tudom miért kellene valakinek feladnia egy hobby-t vagy sportot mert elsőre nem megy. Te is ilyen hamar feladod a dolgokat? Akkor gratulálok.

Én is a beugratással küzdök, néha megy, néha nem, bár a ló is elég makacs amin tanulok. De csak beletanulok egyszer :)

2011. nov. 3. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!