Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem tudom soha vágtába...

Miért nem tudom soha vágtába beugratni a lovamat?

Figyelt kérdés

Eddig 5x vágtáztam, akkor is csak nagyon nehezen sikerült. Nagy volt a kör, azzal nem volt gond, külső láb hátra, belső előre, és rengetegszer belerúgok (milyen rondán hangzik már :S) a lóba, de nem képes vágtázni, csak olyan gyorsan üget, hogy beleszédülök. Egyszer sikerült egyből beugrasztanom, aztán márcsak úgy, hogy ügettem vele néhány kört gyors tempóban, aztán séta, rácsaptam a vállára pálcával, aztán sétából ugrasztom be, de rendes módon nem sikerül. Egyszer próbáltam pálcával rásegíteni, akkor elkezdett rúgni, majdnem leestem. Miért lehet?

Ami még a vágtával kapcsolatos: Ritkának számít, ha 3 kört képes vagyok folyamatosan vágtázni, ha sikerül beugrasztanom, pedig hajtom, nem húzom a szárat, mégis elkezd sétálni vagy ügetni. Ez miért van?

2010. nov. 22. 17:42
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Utolsó: Így szoktam csinálni, neked is köszönöm szépen.

Csak azt nem értem, hogy hogyha mindent úgy csinálok, ahogy "meg van írva", miért nem sikerül...

2010. nov. 22. 18:33
 12/33 anonim ***** válasza:

18:07

IGAZ!!!!!

2010. nov. 22. 18:34
 13/33 anonim ***** válasza:

Más alatt is ezt csinálja a ló?

Ha nem, akkor mégis veled van a probléma, ha igen, akkor meg a lovat kell átlovagolni.

Ültesd fel az edződ, ha simán beugratja a lovat, akkor neked kell erre rágyúrnod.

2010. nov. 22. 18:37
 14/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy mással is ilyen-e, mert általában ha korábban jövök, akkor se ül rajta senki, illetve ha tovább maradok, akkor se, max. futószárasok akik nem nagyon vágtáznak.

Nem tudom, hogyan mondjam az edzőmnek..."Eszti, gyere, ülj fel és ugrasd be vágtába a Csimbit hogy megtudjam, én vagyok-e béna vagy csak a Csimbi ilyen."

2010. nov. 22. 18:40
 15/33 anonim ***** válasza:

Szia! Nos, azért nem sikerül, mert eleve abból indulsz ki, hogy TE mindent jól csinálsz.

Amúgy meg elöször irtad, hogy az edzöd azt mondta, hogy valamit nem csinálsz jól. Aztán meg azt irtad, hogy az edzöd is azt mondja, hogy mindent jól csinálsz és nem érti, hogy miért nem fogad szót.

Azért nem fogad szót, mert nem úgy kommunikálsz vele, ahogy ö szeretné, nem érti, hogy mit akarsz és amúgy is miért akarná teljesíteni valaki kérését, aki idegesítöen nem figyel rá, csak azt hajtogatja, hogy pedig én jól csinálom.

NEM csinálod jól. Ha jól csinálnád, akkor JÒL CSDINÀLNÀD!

Menj oda vissz, ahonnan nem veszi a ló az infót, álj hozzá másképpen, érzöbben, figyeld meg, hogy mit akar veled jeleztetni.

Ha a lovad nem érez téged biztosan, akkor te hiába "érzed"(mondod TE) öt, nincsen meg a kontaktus, rontassz.

2010. nov. 22. 18:41
 16/33 A kérdező kommentje:
Habár az is igaz, hogy csak 5x vágtáztam (na jó, egyszer futószáron de nem én ugrasztottam be) és türelmetlen vagyok magammal ezek szerint.
2010. nov. 22. 18:42
 17/33 anonim ***** válasza:

Eszti légyszíves ülj fel és mutasd meg kérlek, hogy kell helyesen csinálni.

Ha erre nemet mond, akkor keress másik oktatót.

2010. nov. 22. 18:43
 18/33 A kérdező kommentje:

Kicsit zagyva vagyok, elnézést.

Lehet, hogy nem csinálom jól, de én így érzem, nem vagyok profi lovas. Mindössze 7 hónapja kezdtem, 5 hónapja lovagolok egyedül, nem lehet elvárni tőlem hogy mindig tökéletes legyek. Én csak tanácsot kértem...

2010. nov. 22. 18:44
 19/33 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne, hogy nemet mondana. Azt mondaná, hogy oldjam meg magam, én szeretnék vágtázni. A többi oktató is ilyen a lovardában. Még amikor nagyon kezdő voltam, mondtam anyának, hogy jobb lenne, ha másik lovardát keresnénk (pedig tényleg nagyon jó [szerintem] az edzőm), azt mondta erre, hogy ne butáskodjak.
2010. nov. 22. 18:47
 20/33 A kérdező kommentje:
Miért rakták át ebbe a kategóriába a kérdést? A lovaglás sport, nemde? -.-
2010. nov. 22. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!