Miért nem tudom soha vágtába beugratni a lovamat?
Eddig 5x vágtáztam, akkor is csak nagyon nehezen sikerült. Nagy volt a kör, azzal nem volt gond, külső láb hátra, belső előre, és rengetegszer belerúgok (milyen rondán hangzik már :S) a lóba, de nem képes vágtázni, csak olyan gyorsan üget, hogy beleszédülök. Egyszer sikerült egyből beugrasztanom, aztán márcsak úgy, hogy ügettem vele néhány kört gyors tempóban, aztán séta, rácsaptam a vállára pálcával, aztán sétából ugrasztom be, de rendes módon nem sikerül. Egyszer próbáltam pálcával rásegíteni, akkor elkezdett rúgni, majdnem leestem. Miért lehet?
Ami még a vágtával kapcsolatos: Ritkának számít, ha 3 kört képes vagyok folyamatosan vágtázni, ha sikerül beugrasztanom, pedig hajtom, nem húzom a szárat, mégis elkezd sétálni vagy ügetni. Ez miért van?
Ahogy kivettem ez a ló nem a tied, hanem lovardai "iskola" ló. Szerencsétlent naponta lovagolja 2-3 ember és mindegyik más stílusban, szerintem én is totál kedvetlen és "lusta" lennék, ehhez hozzájátszik még a nem megfelelő segítségek adása.
Terepre szokták vinni? Mert az sokat segít, a ló élénkebb, nagyobb a menőkedve és nem is olyan unalmas, mint a pályán körözni.
Az is benne lehet a dologban, hogy egyik kézre nem igazán szeret menni, ezt pedig csak egy jó lovas tudja orvosolni.
Ha benned van a hiba akkor hamar kiderül, amint egy másik lóra ülsz. Egy próbát megér.
Köszönöm mindenkinek. =)
Igazából pont ez az, hogy nem vagyok állat. Pálcát se szívesen használok, először nem is akartam venni, de aztán beláttam hogy kell. Szóval nagyon kíméletes vagyok és mindig dicsérem a lovat.
Köszi szépen. =) Az én oktatóm is fel szokott szállni, ha hisztis a ló, de a beugratásnàl én vagyok a bèna.
A problémám úgymond megoldódott... Az oktatóm terhes, legkèsőbb karácsonyig el kell döntenem hogy kinél folytatom, bár már eldöntöttem. Tegnap voltam lovagolni, de nem vágtáztam, ha érdekel, hogy miért, majd leírom, de most nem érek rá...
1.állítsd szárra
2.ne rúgj bele, csak segítséget adj
3.ne pálcázd úgy a lovat, ha azért nem csinálja, mert rosszul csinálod (és valószínűleg ez a helyzet mert segítség sehol nincs)
4.ha érzed hogy át akar menni ügetésbe, akkor se rúgjad, csak erősebben add a segítségeket
5.lehet hogy nem érzed, de ha véletlen rángatod a szárat, szegény ló nem tudja hogy most akkor mi legyen, mit akarsz
6.keress fel egy díjlovas iskolát, ahol megtanítanak együtt dolgozni a lóval, és nem egymás ellen
by.:8 éve lovagoló díjlovas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!