Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem tudom soha vágtába...

Miért nem tudom soha vágtába beugratni a lovamat?

Figyelt kérdés

Eddig 5x vágtáztam, akkor is csak nagyon nehezen sikerült. Nagy volt a kör, azzal nem volt gond, külső láb hátra, belső előre, és rengetegszer belerúgok (milyen rondán hangzik már :S) a lóba, de nem képes vágtázni, csak olyan gyorsan üget, hogy beleszédülök. Egyszer sikerült egyből beugrasztanom, aztán márcsak úgy, hogy ügettem vele néhány kört gyors tempóban, aztán séta, rácsaptam a vállára pálcával, aztán sétából ugrasztom be, de rendes módon nem sikerül. Egyszer próbáltam pálcával rásegíteni, akkor elkezdett rúgni, majdnem leestem. Miért lehet?

Ami még a vágtával kapcsolatos: Ritkának számít, ha 3 kört képes vagyok folyamatosan vágtázni, ha sikerül beugrasztanom, pedig hajtom, nem húzom a szárat, mégis elkezd sétálni vagy ügetni. Ez miért van?

2010. nov. 22. 17:42
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy kivettem ez a ló nem a tied, hanem lovardai "iskola" ló. Szerencsétlent naponta lovagolja 2-3 ember és mindegyik más stílusban, szerintem én is totál kedvetlen és "lusta" lennék, ehhez hozzájátszik még a nem megfelelő segítségek adása.

Terepre szokták vinni? Mert az sokat segít, a ló élénkebb, nagyobb a menőkedve és nem is olyan unalmas, mint a pályán körözni.

Az is benne lehet a dologban, hogy egyik kézre nem igazán szeret menni, ezt pedig csak egy jó lovas tudja orvosolni.

Ha benned van a hiba akkor hamar kiderül, amint egy másik lóra ülsz. Egy próbát megér.

2010. nov. 22. 23:58
 22/33 anonim ***** válasza:
Jeh és attól, hogy jófej az edződ,az nem jelenti azt, hogy megfelelő szakmai tudás áll mögötte. Kérd meg, hogy üljön fel, ha visszautasítja akkor őt minősíti, vagy fél hogy beég előtted, így könnyen elveszítheti az edzői tekintélyét. Mutassa meg hogyan kell helyesen csinálni, utána próbáld meg te, ha nem megy javítsátok, vagy válts edzőt.
2010. nov. 23. 00:04
 23/33 anonim ***** válasza:
az én pacim anyja egy amerikai ügető volt tehát nekem is elég neház dolgom volt vele. Teendő: Ugratod.. akkor elkezd száguldozni 150el ügetve. visszafogod.. ha kell téped a száját de lassítania kell (tudom csúnyán hangzikd emegoldja a problémáida) és közben folyamatosan ugratod. tehát küldő láb hátul belső elöl és tanüget. és nem hagyod hogy elrohanjon ügetésben. hanem fogod vissza. vagy ... elkezd üetni. visszafogod hogy rendesen ügessen.. ugratd meignt.. ezt addig játszod ameddig nem ugrik be vágtába. ha beugrott megdicséred vágtatsz egy kört felveszed.. és ügetésből emegint újra beugratod. ezta ddig ameddig nem megy neki rendesen.:) ne érdekeljen ha nagyon fárad, így jobban fogja cisnálni. fontos, hogy nagyon sokat gyakorolj vele.:):) ÉS ne álalt módjára hanem rendesen.
2010. nov. 23. 15:16
 24/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. =)

Igazából pont ez az, hogy nem vagyok állat. Pálcát se szívesen használok, először nem is akartam venni, de aztán beláttam hogy kell. Szóval nagyon kíméletes vagyok és mindig dicsérem a lovat.

2010. nov. 23. 15:43
 25/33 anonim ***** válasza:
Hát igen sajnos én is tapasztaltam h mindenki más stílusban oktat. Ja és abban én is egyetértek hogy hogyha nem "képes" felülni az oktatód is a lóra hogy megmutassa neked a helyes beugratást akkor ott valami sántít. Mert pölö a régi oktatóm simán leszállított, majd felpattant ő a lóra és rendezte az ügyeket :). Ja és még egy megjegyzésem lenne az utolsóhoz hogy nekem mindig azt mondják h soha ne tépjem a ló száját mert (ezt saját bőrömön tapasztaltam) az fájhat neki ami alól ki akar térni ezért vagy elkezd ugrálni vagy másképp de ellenszegül. (persze ez nem törvényszerű) :D Remélem sikerül valahogy megoldanotok ezt a problémát :)
2010. nov. 27. 17:44
 26/33 A kérdező kommentje:

Köszi szépen. =) Az én oktatóm is fel szokott szállni, ha hisztis a ló, de a beugratásnàl én vagyok a bèna.

A problémám úgymond megoldódott... Az oktatóm terhes, legkèsőbb karácsonyig el kell döntenem hogy kinél folytatom, bár már eldöntöttem. Tegnap voltam lovagolni, de nem vágtáztam, ha érdekel, hogy miért, majd leírom, de most nem érek rá...

2010. nov. 27. 18:43
 27/33 anonim ***** válasza:

1.állítsd szárra

2.ne rúgj bele, csak segítséget adj

3.ne pálcázd úgy a lovat, ha azért nem csinálja, mert rosszul csinálod (és valószínűleg ez a helyzet mert segítség sehol nincs)

4.ha érzed hogy át akar menni ügetésbe, akkor se rúgjad, csak erősebben add a segítségeket

5.lehet hogy nem érzed, de ha véletlen rángatod a szárat, szegény ló nem tudja hogy most akkor mi legyen, mit akarsz

6.keress fel egy díjlovas iskolát, ahol megtanítanak együtt dolgozni a lóval, és nem egymás ellen

by.:8 éve lovagoló díjlovas

2011. márc. 14. 08:37
 28/33 anonim ***** válasza:
bocs az előzőhöz javítok *lovagló :D (ugyanaz voltam ;)
2011. márc. 14. 08:39
 29/33 A kérdező kommentje:
Sosem használok pálcát, nem is kell. Most hogy új oktatóm lett (az előző elment szülni) érdekes módon megy, sőt, több körön keresztül tudok vágtázni. =)
2011. márc. 15. 16:58
 30/33 anonim ***** válasza:
Szóval.fel kell készíteni a lovat.Előrehajtjuk, majd lerövidítjük.Ne lassuljon le, maradjon munkaügetésben.Aztán ülj le tanügetésben.Hátad döntsd kicsit hátra, zárj a csizmával, tolj a csípőddel, ha a ló nem akar beugrani akkor pálca!Nem csak sarokban lehet beugratni!Bárhol a pályán!Valahogy így... nekem legtöbbször sikerül...
2011. ápr. 5. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!