Lovasok honnan szerzik a tudásukat?
Most nem a lovaglásra gondolok, hanem minden másra, pl.: szabadidomítás, felszerelések és használatuk, lovak tartása, betegségeik stb.
Honnan, hogy, kitől szerzok a lovasok a tudásukat? Én is nagyon szeretnék tanulni, jobban megérteni a dolgok miértjét, de nem tudom honnan szerezhetnék jó és helyes információkat.
Eddig az interneten keresgéltem, kutattam minden után, de sok ellentmondásos dolog van, valaki ezt gondolja jónak, valaki azt, és már nem thdok kiigazodni.

Hasonlóan működik, mint a többi szakma esetében.
Lehet tanulni iskolában is, de az csak egy alaposmeret lesz, ami lehet hasznos, de nem sok.
Az igazi tudást a gyakorlattal lehet megszerezni, tanulva egymástól is, és így viszik tovább a tudást, ami generációkon keresztül ívelhet.
A lótartásnál a tudás mostanság már csak kevés embernél van meg, nyilván ők lovakkal foglalkoznak.
200 éve, amikor a ló még fontos volt a mindennapi életben, sokkal többen értettek hozzá valamilyen szinten, ami a felszerelésre is kiterjedt.
Kiment a gazda a vásárba kötőféket venni, és ki tudta választani a megfelelőt.
Lehet tanulni, akár egyetemi szinten is van lótenyésztő, lovassport szervező szak, de gyakorlat nélkül az is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!