Felelőtlenség lenne ilyen körülmények között csikó mellett dönteni?
Figyelt kérdés
Tehát első saját ló lenne. Eddig is volt dolgom fiatal lovakkal, most is egy négy éves kancát lovagolok. Már olyan 7 éve lovagolok, természetesen edző, állatorvos, lókiképző mindenképp segítene a belovaglásában. 2-3 évesre gondoltam. Nem akarok elhamarkodott döntést hozni, vagy tönkrelovagolni egy csikót. Szerintetek ilyen feltételek mellett jó ötlet első lónak egy belovagolatlan ló?tegnap 09:19
2/5 anonim válasza:
Még ha tapasztalt lovas is vagy, szerintem egy ilyen fiatal ló mellé még "érni" kell az embernek. Én a helyedben idősebb (legalább 8-10 éves) lovat vennék
4/5 A kérdező kommentje:
Valaki ki is tudná rendesen fejteni? Mert én elfogadom mások véleményét, de senki nem fejtette ki bővebben. Milyen tapasztalat kéne hozzá?
tegnap 12:22
5/5 anonim válasza:
3-as vagyok:
Bővebb válaszom az, hogy itt sokkal több szint van, mint azt elsőre gondolnánk. Van a lovagló tudás, efölött van a lótartáshoz szükséges tudás, efelett a lóneveléshez való tudás és még efölött van a csikókhoz szükséges tudás. Akármilyen lótartói tapasztalattal sem ajánlatos csikóba fogni, nyilván te is tudod, hogy mennyire okos és érzékeny állatok, csupán jószándékkal (és tanácsadó MELLETT) is lehet sikeresen olyan rossz szokásokat rögzíteni, amelyek később nagyon veszélyessé tehetik a lovat.
Egy idősebb állat sem kisebb elköteleződés, de még mindig jobban látod magad előtt a következő 15 évedet, mintsem a 25-öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!