Ez az okos értelmes emberekhez szól! Kérlek ennek tudatában válaszolj! Mivel etesek egy nagyon lefogyott lovat?
A ló már 28 éves és most vettem tudtam hogy öreg de nagyon vékony volt és segíteni akartam vannak lovaim. Értek a lovakhoz.
Mivel etessem? Pellet, táp? Honnan érdemes rendelni mennyi időn belül fog rendbe jönni?
Csak értelmes válaszokat köszönöm.
Fogait megnézetted? Főleg idős lónál, ha a fogakkal gond van, nehezen szed magára súlyt.
Aztán, hol van a ló? Ridegben, boxban, vagy hogy van tartva?
Sok ló "lefázza" a takarmányt, vagyis hőtermelésre fordítja, főleg idős korban.
Vérkép lett csinálva a lónak? Milyenek lettek az eredmények?
Tényleg ne tömd tele répával, egyrészt ha eddig nem kapott, be is kólikázhat kevéstől is, soktól meg amúgy is, valamint 1 kg répa kb. 300 kalória, attól tuti nem fog hízni...
Valóban érdemes lenne valami idős lovaknak való táp, lómüzli, vagy a kettő keverve. Emellett én a nálam lévő idős éónak főztem lenmagot, ez amúgy is jó tesz neki, és az áztatott abrakra öntve kapott hidegen préselt napraforgóolajat. De ezekhez is fokozatosan kell hozzászoktatni, illetve az állatorvossal egyeztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!