A lovak felismerik a szüleiket vagy hasonlóan a kutyákhoz, ha felnőnek már nincs kötelék?
Hát, a ménről azt se tudja, hogy az az ő apja... a legtöbb csikó soha nem is találkozik az apjával.
Ami a kancát illeti, ha a csikó a kancával marad egy helyen, akkor megmaradköztük a kapcsolat, olyen 3 éves csikót is láttam, amelyik még szopta az anyját, az anyja meg úgy védte, mintha nem 3 éves, hanem 3 napos lett volna... de ez nem egy jó dolog, nem véletlenül szokták a választási csikót ha csak lehet, fizikailag is elvinni az anyjától...
Ha a csikó elkerül az anyja mellől, és mondjuk évek múlva találkoznak, szerintem nem ismerik fel egymást. Láttam már ilyet, és semmivel nem mutattak egymás iránt több érdeklődést, mint amikor két random ló találkozik.
Nem. Emiatt is működnek úgy a vad ménesek, hogy a fiatal csődöröket az apjuk elűzi, ha már elég idősek lesznek.
Nagyon ritka dolog az állatvilágban a felnőttkorban is megmaradó szülő-gyerek kapcsolat. Rajtunk kívül csak bizonyos varjúféléknél tudom, hogy előfordul hasonló: a "gyerekek" meglátogatják a szüleiket évekkel a kirepülés után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!