Készenállok az első lóra?
A lovardában lovaglok egy lovat ami eladó 8 éve lovagolok és ismerem a lovat
Amit tudni kell róla:
5 éves herélt papírokkal 3. gazdija lennék nagyon kezes simán megy 183 cm versenyzik.
Én minden jármódban biztosan ülök és mindent tudok a lovakról. Készenállok az első lóhoz?
“Mindent tudok a lovakról”
Itt az indok amiért nem
Oké szóval. Az előttem lévők nagyon kevesen fogalmazták meg jól, érthetően az indokokat.
Először is feltételezem hogy kiskorú vagy. A szüleid mennyit tudnak a lovakról, lenne melletted olyan edző aki folyamatosan segítene hogy mindent okosan, és biztonságosan csinálj?
Másodszor az anyagi háttér. Arról semmit nem mondtál. Azt mindenképp tudnotok kell hogy egy ló fent tartása jóval, de jóval drágább mint a megvásárlása. Másodszor ha hirtelen becsusszan egy mondjuk egy patahenger akkor annak a kezelését is tudjátok fizetni? Emellett szmítani kell a bértartás árára, a kovács, az állatorvos, a fogorvos, a folyamatos ápolás, és tisztán tartás árára (új kefék, stb) a felszerelés sem olcsó, és még a takarmányról nem is beszéltünk egy árva szót sem.
A következő. Lovat tartani nem olyan mintha heti pár órában lovagolgatnál egyet. Ahoz a lóhoz heti 5x menni kell, akár milyen hideg van, akár milyen nehéz a suli, ha épp nincs kedved, beteg vagy, karácsonykor, nyári szünetben MINDIG. egy pacit nem lehet megunni, aztán félre állítani a sarokba. Emellett azt is tudni kell hogy hogyan épül fel egy egészséges ló izomzata. Milyen munkákat kell csinálni, mind földről mind nyeregből hogy egy jó ló legyen.
És most néhány dolog ami különösen a te kérdésedre válasz.
"én már mindent tudok"= ez mindig a kezdők kifogása arra hogy miért vesznek lovat. A lovakról folyamatosan tanul az ember a legprofibbak is folyamatosan tanulnak. Nem minden ló egyforma ezért nem lehet ilyen általános kijelentést tenni. Az oké hogy egy hinta ló minőségű iskolalovon elügetgetsz de egy temperamentumos versenylovon is ?
A következő: itt már már megmutatkozik hogy mennyit is tudsz a lovakról: öt éves ló első lónak? téged is tönkre tesz meg a lovat is. A Charlotte könyvben, vagy a menedékben lehet hogy jól hangzik de a valóságban nem. Akár milyen nyugodt a ló még fiatal és még tanul. Zöldet zöldel párosítani a legrosszabb.
Ó igen és ha egy olyan csodálatos ló hogy fiatal, 183 cm versenyzik és makk egészséges akkor miért akarják eladni? Ez lehet hogy már csak az én véleményem de itt valami nem százas
Az anyagi háttérről semmit sem írtál. Gondolom tudod, hogy egy ló eltartása nem 2 fillér.
Kiskorú vagy? Ha igen, a szüleid mit gondolnak a dologról? Mi lesz a lóval ha egyetemre mész?
És ugye tudod, hogy a lovat nem lehet megunni? Hogy ahhoz mindig kell menni, ha hideg van, ha meleg van, ha Karácsony van, ha szülinap van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!