1,5 éve lovagolok, az edzőm szerint szépen fejlődök amit én is érzek, persze még közel sem vagyok egy kiemelkedő lovas de igyekszek. Nos szembejött velem a lehetőség, hogy félbértartó legyek. Nagyon cuki a ló, a gazdája nem igen lovagolja bizonyos okok miatt így csak én edzenék vele. Az edzőm szerint akár már edzésen kívül is ellovagolhatnám mert boldogulnék.
Viszont itt jön a probléma. Én szeptemberben kezdem az egyetemet. Tehát a nyár illetve max szeptember-október férne bele az időmbe, hisz ki tudja hogy fog alakulni a suli. Ráadásul a szomszéd városba fogok valószínűleg járni ahova eleve kb fél óra az út.
Ellenben ott van bennem, hogy akkor tudatosan csak erre a kb 4 hónapra bérelem ki és kihozom a maximumot a lehetőségből.
Nagyon nagyon szeretném, hogy összejőjjön és nem akadály a pénz, inkább a kérdés, hogy jó ötlet e így belevágni tudván, hogy csak pár hónapom lesz. Előre is köszönöm a válaszokat
Szerintem simán megoldható egyetem mellett is. Sajnos nem tudom milyen szinten vagy vagy milyen a ló, a biztos az, hogy azért inkább ragaszkodj, főleg az elején az edző jelenlétéhez. Ne hagyd, hogy elengedje a kezed. Mindenképpen írjatok szerződést a dologról, hogy a komplikációkat elkerüljétek - például ha bármi baja lesz a lónak, ki fedezi a költségeket stb. Szoktak ezekből perek lenni.
jún. 17. 19:58
2/10 A kérdező kommentje:
Természetesen, nem szeretném teljesen elengedni csak pl heti 3 edzésből csak 2 lenne edzővel. Szintem terén, önállóan tudok menni mind 3 jármódban lehetséges, hogy lassan elkezdenék ugrani ezért is gondolkodok ezen a lovon hisz vele lehetséges lenne. A másik baj, hogy ugyan azt írtam nem akadály a pénz viszont a tartásnak a felét én állnám (másik felét pedig a szüleim) és lehet, hogy gondokba ütköznénk miután elfogyna az én keretem. Mivel a heti 3 lovaglás-egyetem-munka már sok lenne nekem. Tudom, hogy van olyan akinek menne de nembiztos, hogy az én vagyok ezért terveztem pár hónapra csak.
jún. 17. 20:07
3/10 anonim válasza:
Ezt te tudod jól megítélni, te ismered magad, a helyzetedet. Jó, hogy felelősségteljes döntést szeretnél hozni. Ha van lehetőséged felestartás nélkül is lovagolni, én inkább azt választanám. Nem akarok semmi rosszat feltételezni az edződről, mert legalább egy jól kezelhető lovat ajánlottak fel, de azért vigyázz ezekkel, rengeteg olyan történettel találkoztam amikor csúnya vége lett a felestartó szempontjából.
jún. 17. 20:11
4/10 A kérdező kommentje:
Hát már jópáran tartották felebe ezt a lovat és senkinek sem volt problémája. Őszintén én bízok az edzőmben és a tulajban ( ugyanúgy a ló gazdájában és a lovarda tulajában). Inkább az számomra a kérdés valóban megérné-e tartani erre a csekély időre felesben.
jún. 17. 20:17
5/10 anonim válasza:
Az úgy más tészta, nem hangzik rosszul.
Ez csak tőled függ, hogy neked megéri-e. Anyagilag nem fogja megérni, de ha neked az együtt töltött értékes idő és a vele való tanulás megéri, akkor megéri neked is.
jún. 17. 20:23
6/10 anonim válasza:
Másodéves hallgató vagyok, csak a nyárra ajánlom!! Első éven MINDENHOL nyírják az embereket az egyetemről, aki nem oda való, de valahol másodéven is. Brutál sok dolgod lesz, (ha nem is hiszed el, de tényleg) szóval nem lesz időd szerintem ilyenekre. Fél óra elég baráti, én naponta 2 órát ingázok oda-vissza, valamikor napokig nincs időm a lovamra, olyankor a barátnőm lovagolja.. szerintem nagyon gondold át, mondjuk attól is függ milyen szak, de első éven semmiképpen nem ajánlom, mert mindkettő rovására megy az egész!!! Szerintem zongorázd le az első (utána meglátod, ha nagyon sz*r a második évet) aztán mehet a menet.
jún. 17. 21:34
7/10 A kérdező kommentje:
Hát ezért is gondoltam, hogy csak nyárra csak félek, hogy erre a 2 hónapra meg felesleg lenne.
jún. 17. 21:36
8/10 anonim válasza:
#6 vagyok, írták előttem, hogy vigyázz a lóra. Személy szerint én nem vagyok oda ezért a felestartó dologért és senkinek nem is adnám oda a lovam, (szerintem a lovasok 90%-a) hiszen egyetlen rossz mozdulat elég a bajhoz. Ha állatorvos kell azt is felesben fizeted és mindent mást, ha maradandó dolog marad a lónak arról ne is beszéljünk. De ezt most csak általánosságban mondtam, te ismered a lovat. Szerintem a nyárra vállald, utána pedig meglátod hogyan alakul az egyetem.
jún. 17. 21:38
9/10 anonim válasza:
Nem felesleg, 2 hónap alatt is ki lehet hozni jó dolgokat ebből. Utána nyilván rossz lesz, de ahogy van időd eljársz lovagolni, túl fogod vészelni azt az egy évet :)
jún. 17. 21:39
10/10 anonim válasza:
Szerintem ez a szaktól is függ amit végzel. Én egy olyan szakon tanultam ahol dolgozni például nem tudtam volna elmenni, mert általában mindenhova heti minimum 20 órában vettek volna fel embert, de például lovagolni volt időm elmenni a lovamhoz. Tehát vannak szakok ahol könnyebb, de vannak tényleg brutál húzós szakot. Én most egy olyat csinálok levelezőn + munka mellett és hát nagyon kemény. Ha a lovam nem háznál lenne nem látnám sokat. Szerintem először mérlegeld mennyi szabadidőd lesz a suli mellett ( az órarendek fent vannak a sulik honlapján abból már tudsz következtetni). Ha mást nem alkalmi diákmunkákat próbálj vállalni hogy tudd fedezni a felét a költségeknek. Persze azért egy részmunkaidős munka jobb lenne, de ha még a lóhoz is ki szeretnél járni sűrűn nem egyszerű. Ahogy előttem is írták legyen róla szerződés, amit szerintem csak rövidebb időre írj alá először. Majd meglátod hogyan bírod a kettőt együtt és tudsz még később dönteni. Most nyáron meg szerintem élj a lehetőséggel, dolgozz egész nyáron mellette, hogy az egyetemi időszakra legyen pénzed. Vannak előnyei/ hátrányai ebbe most nem mennék bele főleg, hogy nem is erről szólt a kérdés, hanem inkább, hogy az idődbe beleférne e. Egyébként semmi sem lehetetlen én úgy gondolom ha az ember igazán akarja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!