Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan beszéljem rá a szüleime...

Hogyan beszéljem rá a szüleimet, hogy vegyenek nekem egy lovat? (a hülye kommentektől kiméljetek meg kérlek)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem főleg a ló gazdáktól,lovasoktól, hogy ti hogyan beszéltétek rá a szüleiteket arra, hogy vegyenek nektek egy lovat?

Tudom, hogy sok pénz meg nagy felelőség, de én már nagyon régóta lovagolok. Meg már nagyon régóta szeretnék egy lovat. Ridegtartásban szeretném tartani a lovardában ahova évek óta járok ahol 90 ezer egy hónap ridegtartásban,meg a plusz költések de a szüleim ezt sok pénznek tartják(tudom, hogy nem kevés pénz)csak így sokkal többet lehetnék kint a lovardában meg sokkal többet lovagolhatnék is és versenyekre is járhatnék vele. Érdekelne bármilyen ötlet,hogy hogyan beszéljem rá a szüleimet :)

Előre is köszi a válaszokat :)

máj. 30. 19:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Sehogy.
máj. 30. 19:52
 2/20 anonim ***** válasza:
50%
Ha vagy annyira erős hogy elbírj egy lovat, akkor én megengedném neked a lótartást!
máj. 30. 20:02
 3/20 anonim ***** válasza:
99%

Hány éves vagy amúgy?

Sajnos igazuk lehet. Ők tudják, hogy mennyire engedhetik meg maguknak anyagilag. Mit csinálsz, ha beteg lesz? Több száz ezer Ft állatorvosi költség lesz pillanatok alatt?

máj. 30. 20:04
 4/20 anonim ***** válasza:
97%
Rábeszélni úgy lehet valakit bármire, hogy felhívjuk a figyelmét az adott dolog vitathatatlan előnyeire, jól kidomborítva azokat. Szóval ha tudod miért jó a szüleidnek, hogy neked lovad van, nyertél!
máj. 30. 20:32
 5/20 anonim ***** válasza:
99%

Inkább meg kellene nézni hogy a családi költségvetés elbírja -e ezt.

Tehát 12 x90 ezer a több mint 1 millió Ft / év ez a folyamatos költség plusz még van az egyszeri költség a ló ára.

És igen az állatorvos nem olcsó ha valami baja van.

Másik kérdés a havi költségvetésbe belefér ennyi? Te bele tudsz segíteni a havi kiadásokba?

máj. 30. 20:54
 6/20 anonim ***** válasza:
98%
Picit még nőni kell és a saját fizetésedből meg tudod oldani ezt a világproblémát.
máj. 30. 21:10
 7/20 anonim ***** válasza:
94%
Leginkább sehogy. Ez hatalmas és állandó kiadás. Az, hogy te azt gondolod, nektek belefér, nem feltétlen van így. Jó esetben a szülők nem osztanak meg minden anyagi gondot vagy felmerülendő gondot a gyerekkel, mert ezek "felnőtt gondok". Vagy ha annyira ragaszkodsz ehhez a 90 ezerhez, járj el diákmunkázni heti néhány órában és szállj be a költségek egy részébe. Az én fizetésem 25 év alattiként 330 ezer, egyébként olyan 270 ezer körül lesz. A te szüleid vélhetően jóval többet keresnek, de biztos nem az ölükbe hullik, kemény munkával keresik és az árak, az élet egyre többe kerül. Szerintem nekik a saját ló a prioritások alján szerepel. Az is benne van, hogy járhatNÁL versenyekre, akár, ki tudja. Nem biztos, hogy kinézik belőled azt a szintet, nekik pedig ez így veszteséges lenne. Ennyi pénzből + váratlan költségek jobb életminőség és nyaralás is kijön.
máj. 30. 21:10
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Rábeszélni őket úgy tudod, hogy megmondod ez az álmod, ha valóban így van.

De a lótartás nem kevés pénz..., ezt mérlegelni kell. Átlag keresett felett is komoly teher lehet. És nem csak a lovat kell eltartaniuk... 😀

máj. 30. 21:21
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szüleid millió felett keresnek, akkor esetleg megfontolhatnák, hogy támogassák amit szeretsz csinálni, de átlagos anyagi helyzetű családban ez nem reális sajnos, ezt meg kell értened
máj. 30. 21:26
 10/20 anonim válasza:
100%
Sajnos egy ló nagyon sok pénzbe kerül. Ha felnősz és lesz saját állásod akkor majd rájössz. Tartsa ez benned a lelket, hogy ha nagy leszel veszel magadnak.
máj. 30. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!