Lett egy lovam. Nagyon bakolos meg ilyenek, mit csináljak?
Keressen fel tapasztalt lovasokat vagy edzőket, akik segíthetnek Önnek megismerni a lovat és kezelni a kihívásokat.
Tanulja meg a lovasok biztonságos fogását és kezelését. Legyen óvatos, amikor a ló közelében van, és mindig figyeljen a viselkedésére.
Tanulmányozza a lovak viselkedését és kommunikációs jeleit, hogy jobban megérthesse az új lovát.
Ne habozzon kérni segítséget és tanácsot tapasztalt lovasoktól, amikor szüksége van rá.
Legyen türelmes és kitartó. Az új lovas-ló kapcsolat időbe telik, és fontos, hogy lassan és óvatosan haladjon.
Kedves 1-es!
Köszönöm, de az edzőmmel edzük, már 5 éve lovaglom/ismerem a lovat. Azóta mióta kiírtam, rájöttem, h egyébként csak akkor csinálja ha vadócul viselkedik, fel van pörögve. De nem rossz vélemény^^
Egy kis ChatGPT ( első válasz )😂
Ennek ellenére nem beszél olyan hülyeségeket!
A kérdésből kiindulva nincsen edződ, mert különben ezt vele beszélnéd meg ( normál esetben). Így viszont azt mondom, hogy nagy felelőtlenség volt lovat venni, mivel szemmel láthatóan nem rendelkezel elég tapasztalattal. Minél előbb tapasztalt edzői segítségre van szükséged a saját és a lovad érdekében is. Komolyan meg is sérülhetsz és még lesz egy elrontott lovad is.
Sziasztok! Leírom kicsit pontosabban a story-t de előbb 8-nak mondom.
A billentyűzetem nem ismeri fel a bakolós szót és nem javítja ki hosszúra mert nem ismeri fel (igen néha ékezet nélkül írok)
Kedves 5-ös.
Nem baj ha nem tudod. A bakolós szótöve a bakol/bakolás, ami azt jelenti, h a ló hátra rúg a 2 lábával.
Nah, akkor jöhet a story:
úgy lett lovam (Fáklya a neve), h tegnapi edzésen az EDZŐM (igen van edzőm) odament az apámhoz és azt mondta neki, h csapatleépítés lesz (kevesebb ló lesz ezért lovas is kevesebb lesz) ezért kiválasztott 3 lányt (köztük engem is) akik jó lovasok, van érzékük hozzá és az edző (Betti) szeretne velünk komolyabban foglalkozni. Még 2 hónappal ezelőtt hozták Fáklyát és én ültem rá elöszőr, Betti azt mondta megértem a lovat és jól dolgozunk együtt. Ezért felajánlotta, h az enyém lehet Fáklya (az istállóvezetővel választották ki a lányokat) bértartásban ami 60 000 ft lesz minden benne van (box, takarmány, felszerelés, állatorvos, kovács) és áprilistól kezdve keddtől csütörtökig bármikor bemehetek (hétfőn lovaknak pihenő hétvégén meg az úgymondva tapasztalatlanok vannak) a lovardába és én lovaglom, pucolom, futószáraztataom Fáklyát, mert az enyém.
Azért írtam ezt a kérdést, mert lehet, h van tippetek ami segíhet, de nem erre az oldalra fogom építeni a lótartást, idomítást. Arra számítottam, h tippeket adtok nem úgy mondva kioktattok, de ez nem baj, Ez egy anoním oldal, nem várok mást.
Remélem ezzel segítettem megérteni a dolgot.
Elnézést az első hozzászólásomnál nem nagyon figyeltem és kicsit fura lehet, h azt írtam 5 éve meg ilyesmi. Hírtelen a barátnőmmel összekevertem. Ezért elnézést.
Amit most írtam regényt az az igazi story^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!