Vágta közben jobbra húzz a lovam, miért?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem , hogy vágta közben miért húzhat jobbra a ló?
A nyaka hajlik balra majd oldalazva haladunk jobbra és a fejét is nagyon lehajtja. Olyan érzés mintha ez egy ilyen betanított dolog lenne. Ügetésben lépésben nem csinálja ezt. 1 hete lovagolom , 1 hete van nálam. Állítólag az előző tulaj nem igazán bánt jól vele , de ez meg is látszik.
Csak szőrén lovagolok, pálcát nem használtam nála eddig.
Köszönöm ha valakinek van valami ötlete , hogy mitől lehet ez vagy esetleg , hogy tudnám leszoktatni erről.
Köszönöm az ide nem illő válaszokat.
Szerintem nem jó helyen jártok :)
7-es vagyok
Ha bal kézre nehezen vágtázik, akkor valószínűleg a jobb oldala merevebb. Ugyanis ilyenkor a jobb (külső) oldala "nagyobb ívben" hajlik. Mint amikor neked fáj a jobb oldalad, akkor nem fogsz tudni balra hajolni, mert fáj, húzódik a jobb oldalad.
Ha vékony is, akkor ne lovagold addig, amíg meg nem hízik elfogadható súlyra. Illetve nagyon fontos a jól illeszkedő nyereg. Sok lovon látod, hogy a marja, válla és háta találkozásában vagy egy hatalmas lyuk, szinte csontos a marja, gerince. Ez szinte mindig azért van, mert a nyereg a trapezius izmon fekszik (ahol nem kéne, mert az az izom nem tud súlyt cipelni), ezáltal helytelenül izmolódik a ló. Beesett, fájó hát, felemelt nyak ("szár/zabla felett megy"), rövid léptek, hevederiszony, nulla munkakedv, nem engedi a hátára a lovast, ellép felszállásnál.
Pihenő, megfelelő takarmány és sok-sok földi munka (pl. futószáron rudazás, átmenetek kérése, dombon séta) helyre tudja hozni az ilyen lovakat.
Sok sikert :) Ha van valami kérdésed, privátban nyugodtan írhatsz.
Vannak néha meglepő felfedezések. Egyszer egy edzőtáborban jelent meg valaki egy lóval, aki lóban minden egyes ügetési azonos ütemben kattant valami, de úgy, hogy a némi háttérzajos-visszhangos fedelesben még a középen álló trénernek is feltűnt.
Szerintem mutasd meg szakembernek, ha van ilyen felétek. Nem tudom, Bertalan Zsolt lócsontkovács mennyire elérhető neked, ő egy nagyon értelmes fazon.
Az, hogy megvárod, míg izomzatot szed fel (azt hogyan, így görbén hátrálva tornáztatod? vagy a hájra összpontosítasz?), az szerintem csak arra garancia, hogy ha eddig nem volt idült a probléma, fél év múlva az lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!