Miért van az, hogy az első kerekeknél a kerék és a sárvédőív közötti hézag-távolság nem egyforma? 2-3 cm eltérés van! Menet közben nem tapasztalok semmi furcsát, nem húz se ballra se jobbra, megy rendesen!(suzuki swift 1.3 2006-os)
Fölösleges egy oldalon összevetni a kerék és a sárvédő ívét.
Más a keréknek és más a sárvédő kivágásának az átmérője, és az elméleti középpontjuk sem egyezik.
Inkább a jobb és bal oldalt hasonlítsd össze.
Amennyiben szimmetrikus, akkor nagy baj nem lehet.(bár ott is találsz pár cm. eltérés)
Ha a futómű nem húz és a gumikat sem eszi, akkor fogadd el.
Én is éppen 16 éve nézem ezt a pontatlanságot. ;)
Lehet rugó törés, valamelyik lengőkar szilent nagyon beteg, vagy nagyon ritka esetben a bölcső tartó szilent is lehet a probléma forrása.
Alá kell mászni, és megnézni. Az autó jobb és bal oldalának szimmetrikusnak kell lennie hosszirányban!
#5.
Lehet hogy félreértettem...;)
Ahogy írtam, arra a jelenségre gondoltam amikor oldalról nézve a sárvédő kivágás és a kerék külső átmérője ívében eltér.
(úgy néz ki, mintha nem koncentrikus körök lennének)
És ez mind a két első keréken egyformán látható.
Így értsd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!