Miért viszik a már megunt lovakat vágóra?
Az lenne a kérdésem, hogy miért oda viszik? miért nem teszik fel egy apróhirdetős oldalra vagy plakátolják ki, hogy ingyen ló? vagy olcsó ló?
Miért nem lehet annak a lónak jobb élete egy új gazdával?mért kell megölni?
Tudom, hogy vannak emberek akikbe szemernyi szeretet sem szorult, és buták mint a föld, de számomra érthetetlen ez a dolog.
Kapnak érte pénz? ha igen mennyit?
És azok között a lovak között is van olyan ami be van lovagolva nem? vagy csak a lovagolatlan lovat adják oda?
Miért nem lehet odaadni valakinek aki szeretne lovat?
Bocsi a sok kérdésért és azért is, hogy hülye a kérdés, de ez engem( és azt hiszem másokat is) nagyon bosszant.
Köszönöm a normális válaszokat.Olyan emberektől akikbe szorult némi szeretet:)
Köszi!
Sokan kényszerből adják vágóba a lovakat: pl ismerős lovának bedurrant a lába, kezeltette drága pénzért, de nem javul, most dilemmában van, hiszen ő versenyezni, illetve hobbira vette, de most semmire sem jó, csak legelget egész nap. Dilemmában van hogy mi legyen vele, mert semmire sem használható, viszont elég drága fenntartani egy lovat, hogy az ember "csak" nézegesse.
Persze vannak lómenhelyek is, ahol mentett lovak vannak, de ott ugye nem kap érte pénzt (ez a fránya anyagias világ...), viszont ott lehet találnak neki befogadót. Hát még gondolkodik a dolgon.
Mellesleg azért kerül vágóba olyan sok ló, mint a kutyák a menhelyre. Sokan, főleg a kisebbségi kupecek összevissza fedeztetnek és sokszor olyan csúnya félvérek lesznek, hogy rossz rájuk nézni, meg idő előtt "belovagolják, bekocsizzák" őket és tönkre mennek. Ugye megpróbálják eladni, de nem tudnak ezektől a rozzant csikótól megszabadulni, így hát, hogy legyen belőle anyagi haszna inkább vágóba adják őket.
08:35
Elég tudatlan csaj lehetet, ha azt hitte, hogy jobban jár a ló így, mintha elaltatná egy állatorvos.
persze, sokszor szívtelen emberek küldenek sérült lovat vágóhídra (mi is mentettünk ilyet, aki elesett a lószállítóban és hatalmas seb lett a combján. de aztán meggyógyult és eladtuk egy családnak. de persze ehhez meg kellett venni.
de nem mindenki szívtelen. nekem 3 lovam van, és eszem ágában nem lenne vágóra vinni soha, de egy ló elaltatása 80.000 ft a tetem szállításával együtt. A vágón kb ennyit kapnak egy lóért. Szerintem lehet, hogy valaki egyszerűen nem tud mit csinálni. Mondjuk egy öreg, beteg ló esetében, akinek a gyógykezelésére a gatyája ráment és már nyakán a hitelezők. Én hallottam olyat, hogy a lónak gyógyíthatatlan lábproblémája lett és a gazdájának nem volt pénze elaltattatni ott rögtön (a ló meg szenvedett) és maga vitte el a vágóhídra és simogatta amíg a szeme láttára kinyírták. az a halál se rosszabb, mint a szuri, csak az oda vezető út az.
ja és még valami
nagyon sok ló kerül a galoppról a vágóhídra, mert a versenypályákon 70.000 ft egy ló bértartása+edzése és ha egy ló nem fut jól egyszerűbb így megszabadulni tőle, mint hónapokig fizetni a tartást, míg megveszik.
ilyenkor amúgy tényleg fillérekért lehet telivért venni (csak alkudni kell, mert 200-ról indul, aztán örül, ha kifizeted a vágóárat, hogy legalább ne kelljen kinyírni a lovat), de azt még át kell lovagolni és ... és még sok és van, de az már egy másik történet.
Én galoppról tuti nem vennék lovat, mivel 2 éves korukra már be vannak lovagolva, 10 éves korukra meg széjjelmennek a lábaik a korai terhelés miatt.... sokszor sajnos ugyanez a helyzet a kupecektől származó lovakkal is.
Minőségi lótenyésztés kéne, és már sokkal kevesebb állat kerülne vágóba.
Nekem még mindig nem az altatás és a vágóhíd a legszimpibb megoldás. A vágóról ugye nem kell mesélni, hogy mekkora stressz, az altatásnál pedig ha nem figyelsz oda, esetleg nem nyitod ki jobban a pénztárcád, valószínű csak légzésbénítót kap a ló, amitől megfullad.
Nekem 2 olyan ismerősöm is volt, akik mikor elérkezett az idő, fejbe lövették a lovukat.
Lehet kegyetlenül hangzik, de a pillanat törtrésze alatt megtörténik a dolog, minimális stresszel. Mindkét tetemet felajánlották az állatkertnek.
Lehet ez tűnik a legembertelenebbnek, de mégis talán a legemberségesebb, ha az embernek nincs pénze altatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!