Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért viszik a már megunt...

Miért viszik a már megunt lovakat vágóra?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy miért oda viszik? miért nem teszik fel egy apróhirdetős oldalra vagy plakátolják ki, hogy ingyen ló? vagy olcsó ló?

Miért nem lehet annak a lónak jobb élete egy új gazdával?mért kell megölni?

Tudom, hogy vannak emberek akikbe szemernyi szeretet sem szorult, és buták mint a föld, de számomra érthetetlen ez a dolog.

Kapnak érte pénz? ha igen mennyit?

És azok között a lovak között is van olyan ami be van lovagolva nem? vagy csak a lovagolatlan lovat adják oda?

Miért nem lehet odaadni valakinek aki szeretne lovat?

Bocsi a sok kérdésért és azért is, hogy hülye a kérdés, de ez engem( és azt hiszem másokat is) nagyon bosszant.

Köszönöm a normális válaszokat.Olyan emberektől akikbe szorult némi szeretet:)

Köszi!

2010. okt. 10. 15:39
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
28%
Valamit enni kell... És amúgy igen, elég sok ló oda kerül, olyan is ami be van lovagolva. A lóért pedig pénzt kapnak a súlya alapján, tehát olyan mintha akármilyen más haszonállatot, pl.: malac, marha, leadnának vágóhídra, feldolgozzák...
2010. okt. 10. 15:48
 2/28 anonim ***** válasza:
33%

Főleg mert drága eltartani. Aki szeretne lovat, az hiába kap egyet. Megspórolt vele egy párszázezres vételárat, de a havi több tízerezret, amit ki kell köhögni, azt nem (és szinte mindíg ezért nem tud valaki lovat vállallni). Lehet, hogy szomorú, de a valóság az, hogy a szeretettől nem lakik jól a ló.

Ugyanezen okból nem kell senkinek ingyen ló. Az ingyen ugyanis azt jelenti, hogy pénzért nem eladható, csak teher. És itt nem feltétlen lovaglásra kell és egyéb munkára kell gondolni amire nem fogható, hanem ki vesz meg egy betegeskedő/haldokló állatot, hogy megszeresse, majd sírjon utána?! Hát az nem normális...

2010. okt. 10. 15:53
 3/28 anonim ***** válasza:
48%
erről jut eszembe, 1szer hallottam 1 lótartó barátomtól, hogy ha el akarok szegényedni, akkor tartsak lovat... Lehet hogy van benne valami? első voltam
2010. okt. 10. 15:56
 4/28 anonim ***** válasza:
26%

Nem tudom, igazából ennyi erővel a csirkék, kacsák, disznók, bárányok, kecskék életét és nézhetnénk úgy, hogy jobbat érdemelnének. A ló haszonállat, vagyis egyaránt használják igásállatnak néhol még és levágásra is, nincs ebben semmi rossz, mindig is vágtak lovat.

Azért nem hirdetik, mivel ha belegondolsz, olyan lovakat, amik lovagolhatók, egészségesek, nem fognak éppen olcsón adni. Aki lovaglásra vesz lovat az is igyekszik, hogy minél jobb vérű legyen, lehessen képezni és nem éppen a tanyáról fog egy igásállatot, vagy egy éppen hobbiból lovagolható állatot venni, hanem figyel arra, hogy milyen fajta, jó vérű-e. Akinek kell ló, pl. oda ahol van több állat is van (pl. falu, tanya), nagy a valószínűsége, hogy előbb utóbb úgyis levágják ott is.

Arról nem is beszélve, hogy hiába a sok lóimádó, nagyon, de nagyon kevesen tehetik meg, hogy egyrészt helyet biztosítsanak egy ekkora állatnak és fizessék a borsos árú kezelést, ha baja van, meg ugye az etetést...

Végül oda lyukad ki, akinek van, hogy inkább leadja vágóba, ahol még igen, kap is utána pénzt.

2010. okt. 10. 16:00
 5/28 anonim ***** válasza:
22%

Könnyű annak baromságokat kérdezni, aki meg tudja fizetni - vagy inkább akinek a szülei meg tudják fizetni -, hogy eltartson egy vagy akár több lovat. Szeretni lehet a lovat, de attól az még éhen fog dögleni. Te se a szüleid szeretetéből, hanem jövedelméből táplálkozol. Talán azért nem teszik fel apróhirdetéses oldalra, mert az sok idő, mire onnan elkel + azért is fizetni kell. Nem, a vágóhídon nem kapnak érte pénzt, ingyen van, esetenként még fizetniük is kell érte - te jó ég. Persze, hogy kapnak érte. Azért nem adják oda valakinek, aki szeretne lovat, mert ez nem úgy működik, hogy vettem egy lovat és akkor most felviszem magammal a 6-ra, vagy beviszem a város közepébe a kertesházamba vagy ilyesmi. Aki lovat tart, az megveszi és beadja valamelyik város melletti lovardába, ahol havi 30+ e Ft-ért eltartják a lovat és meg van adva, hogy mikor lehet menni lovagolni rajta.

Egyébként hadd gratuláljak ahhoz a jól átgondolt következtetéshez, hogy aki vágóhídra viszi a lovat, az buta mint a föld. Miss P*csa.

2010. okt. 10. 16:03
 6/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

én úgy gondolom, hogy aki csak hobbyból akar lovat menthet meg vágóról is.

És bocsi de a csirke meg a ló összehasonlíthatatlanok!

A ló tud örömet boldogságot szerezni az embernek a csirke meg nem.

Ez az én véleményem amit egy lóimádó ember ugyanígy lát.

2010. okt. 10. 16:06
 7/28 A kérdező kommentje:

Nem vagyok p*csa.

Tudom, hogy valakik nem ezért adják be én ezt azokra értettem akik a MEGUNT lovakat viszik oda.

Aki nem tudja gondozni azt megértem, de aki tudná csak most olyan hepp-je van, hogy nem kell a ló azt vágóra adja azt nem.

2010. okt. 10. 16:08
 8/28 anonim ***** válasza:
45%
Aki megunja a lovát,az nem levágatja, hanem ELADJA, tehát máris értelmét veszti a kérdés, hisz nem azért vette meg gondolom anno, hogy levágják, hanem mert akart egyet, szerette, de ha nem tudja eltartani akkor lazán eladja és kész. Vágóra legtöbb esetben sérült állatokat vagy abszolút (már bocsi a kifejezésért) de selejt, másra már nem használható állatokat visznek. Azzal meg nem értem, hogy mi bajod, hogy a csirkét, nyulat, disznót is lehetne sajnálni. A nyulak cukik, a disznók meg akár hiszed akár nem, vetekednek egy kutya értelmi színvonalával, csak ők éppen nem társnak lettek kitenyésztve. Őket mért nem sajnálod?Ugyanolyan állatok, ugyanúgy joguk lenne élni..Nah akkor hol itt a nagy gondolat?
2010. okt. 10. 16:13
 9/28 anonim válasza:
15%
Ez az élet rendje..Az ember megeszi az állatokat és kész!
2010. okt. 10. 16:17
 10/28 anonim ***** válasza:
65%
Annyira gyűlölöm ezt a mondvacsinált indokot, hogy őket ezért tenyésztik. ÉS ha erre tenyésztik őket, akkor nincs szükségük szeretetre, és nem éreznek fájdalmat. Vagy félelmet? Ezt tessék nekem megmagyarázni.
2010. okt. 10. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!