Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért viszik a már megunt...

Miért viszik a már megunt lovakat vágóra?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy miért oda viszik? miért nem teszik fel egy apróhirdetős oldalra vagy plakátolják ki, hogy ingyen ló? vagy olcsó ló?

Miért nem lehet annak a lónak jobb élete egy új gazdával?mért kell megölni?

Tudom, hogy vannak emberek akikbe szemernyi szeretet sem szorult, és buták mint a föld, de számomra érthetetlen ez a dolog.

Kapnak érte pénz? ha igen mennyit?

És azok között a lovak között is van olyan ami be van lovagolva nem? vagy csak a lovagolatlan lovat adják oda?

Miért nem lehet odaadni valakinek aki szeretne lovat?

Bocsi a sok kérdésért és azért is, hogy hülye a kérdés, de ez engem( és azt hiszem másokat is) nagyon bosszant.

Köszönöm a normális válaszokat.Olyan emberektől akikbe szorult némi szeretet:)

Köszi!

2010. okt. 10. 15:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
34%
Igaza van az előttem szólónak. Én például hihetetlenül imádom a csirkéket. Van 4 tyúkom és egy szép kakasom és nagyon édesek számomra! Viszont a lovakat enyhén szólva is utálom, nem tudom miért. De nem teszek különbséget, mivel minden állatnak joga van az élethez és kaphatnak szeretet is. Sajnos ezek mind haszonállatok, a lovat is beleértve, így levágjuk és megesszük őket. Ez van és el kell fogadni még akkor is, hogyha fáj belegondolni, hogy egyszer meghalnak és ebéd lesz belőlük.
2010. okt. 10. 17:52
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Úgyértem a 16:13-nek. :D Mert akkor még ő volt előttem.
2010. okt. 10. 17:53
 13/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Tudom, hogy mindenki más állatot szeret, és mindenkinek más a nézőpontja.

Szerintem hagyjuk, hogy kinek milyen állat a kedvence.

Köszi nektek a válaszokat rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem és rájöttem, hogy tényleg aranyos a nyuszik, malacok, csibék:)

Tehát akit megbántottam ezúton szeretnék Bocsánatot kérni.

Igazatok van köszi, hogy engem is ráébresztettetek.:)

2010. okt. 10. 18:07
 14/28 anonim ***** válasza:
22%

Azért mert ennek egy része üzlet. Azok a lovak, amelyek pl nem futnak olyan jól, mint amennyi reményt fűztek hozzájuk, mennek a vágóra, mert kell a hely a tehetségesebb generációknak. És itt 3-4-5 éves lovakról lenne szó. Potom áron megvehetsz magadnak egy angol telivért ilyen helyekről.

Ha valakinek nincs pénze ellátni a lovát, és nem tudja eladni, szintén nincs más választása, mint vágóra adni. Egy beteg lovat pláne senki nem fog megvenni.

Másrészről kicsit lehetne gondolkodni azon is, hogy vajon ez-e a legnagyobb probléma. Mert az érdekes módon senkit nem háborít fel, hogy feszítőzablákat pakolnak a lovak szájába, hogy sarkantyút használnak lovagláskor, hogy még mindig könnyebb megverni egy lovat, mint megérteni, hogy a mének örökös magányra vannak ítélve ésatöbbi lehetne sorolni.

2010. okt. 10. 18:15
 15/28 A kérdező kommentje:

Utolsó igazad van teljes mértékben :)

Én hallottam olyat is, hogy azért adtak vágóhídra egy lovat mert már a versenyeken nem teljesített jól.És nekik már nem hozna hasznot de azt sem akarták, hogy másnak akár egy kicsi haszna is legyen.

Ilyen van szerintetek?

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat:)

2010. okt. 10. 18:31
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
Ha sajnálod a csibéket, malacokat, nyuszikat is, akkor legyél vegetáriánus. Ha ezt már nem tennéd meg értük, hidd el, nem sajnálod őket igazán.
2010. okt. 10. 18:53
 17/28 anonim ***** válasza:
60%
De amúgy nem értem, hogy ha valaki megszereti a lovát, akkor hogy tudja vágóra adni. Nincs pénz, oké, de lehet érte tenni, hogy legyen. Vagy elaltatod ha beteg. Az sokkal humánusabb, és igaz, hogy sok ember szeretetét egy kis pénz ellensúlyozza. És aki meg helyesnek tartja, az nézzen meg jutyin pár videót a vágóhídi feldolgozásról.
2010. okt. 10. 18:56
 18/28 anonim ***** válasza:
48%

kicsit értelmetlenül írtam:

Ez sokkal humánusabb, de igaz hogy sajnos sok ember szeretetét ellensúlyozza a pénz. Mert ugye az altatásért neked kell fizetni, a vágóra adásért meg te kapsz pénzt.

2010. okt. 10. 18:57
 19/28 anonim ***** válasza:
58%
Amúgy van egy nő, aki zakuszkatanya néven üzemeltet egy lovastanyát, ahol vágóhídról mentett, idős lovaknak biztosítják a nyugalmat az utolsó éveikre. Én ha ebben a helyzetben lennék, tuti oda adnám le.
2010. okt. 10. 19:05
 20/28 A kérdező kommentje:

Aki azt írta, hogy legyek vegetáriánus: Nme nagyon eszem húst(tudom, hogy ez nem az) de a húsban van tápanyag ami szükséges

Igen és is oda adnám le ha lenne lovam vagy elaltatnám köszike a válaszokat :))

2010. okt. 10. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!