Miért viszik a már megunt lovakat vágóra?
Az lenne a kérdésem, hogy miért oda viszik? miért nem teszik fel egy apróhirdetős oldalra vagy plakátolják ki, hogy ingyen ló? vagy olcsó ló?
Miért nem lehet annak a lónak jobb élete egy új gazdával?mért kell megölni?
Tudom, hogy vannak emberek akikbe szemernyi szeretet sem szorult, és buták mint a föld, de számomra érthetetlen ez a dolog.
Kapnak érte pénz? ha igen mennyit?
És azok között a lovak között is van olyan ami be van lovagolva nem? vagy csak a lovagolatlan lovat adják oda?
Miért nem lehet odaadni valakinek aki szeretne lovat?
Bocsi a sok kérdésért és azért is, hogy hülye a kérdés, de ez engem( és azt hiszem másokat is) nagyon bosszant.
Köszönöm a normális válaszokat.Olyan emberektől akikbe szorult némi szeretet:)
Köszi!
Köszi a válaszokat!
Tudom, hogy mindenki más állatot szeret, és mindenkinek más a nézőpontja.
Szerintem hagyjuk, hogy kinek milyen állat a kedvence.
Köszi nektek a válaszokat rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem és rájöttem, hogy tényleg aranyos a nyuszik, malacok, csibék:)
Tehát akit megbántottam ezúton szeretnék Bocsánatot kérni.
Igazatok van köszi, hogy engem is ráébresztettetek.:)
Azért mert ennek egy része üzlet. Azok a lovak, amelyek pl nem futnak olyan jól, mint amennyi reményt fűztek hozzájuk, mennek a vágóra, mert kell a hely a tehetségesebb generációknak. És itt 3-4-5 éves lovakról lenne szó. Potom áron megvehetsz magadnak egy angol telivért ilyen helyekről.
Ha valakinek nincs pénze ellátni a lovát, és nem tudja eladni, szintén nincs más választása, mint vágóra adni. Egy beteg lovat pláne senki nem fog megvenni.
Másrészről kicsit lehetne gondolkodni azon is, hogy vajon ez-e a legnagyobb probléma. Mert az érdekes módon senkit nem háborít fel, hogy feszítőzablákat pakolnak a lovak szájába, hogy sarkantyút használnak lovagláskor, hogy még mindig könnyebb megverni egy lovat, mint megérteni, hogy a mének örökös magányra vannak ítélve ésatöbbi lehetne sorolni.
Utolsó igazad van teljes mértékben :)
Én hallottam olyat is, hogy azért adtak vágóhídra egy lovat mert már a versenyeken nem teljesített jól.És nekik már nem hozna hasznot de azt sem akarták, hogy másnak akár egy kicsi haszna is legyen.
Ilyen van szerintetek?
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat:)
kicsit értelmetlenül írtam:
Ez sokkal humánusabb, de igaz hogy sajnos sok ember szeretetét ellensúlyozza a pénz. Mert ugye az altatásért neked kell fizetni, a vágóra adásért meg te kapsz pénzt.
Aki azt írta, hogy legyek vegetáriánus: Nme nagyon eszem húst(tudom, hogy ez nem az) de a húsban van tápanyag ami szükséges
Igen és is oda adnám le ha lenne lovam vagy elaltatnám köszike a válaszokat :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!