Mennyibe kerül ma egy díjugrató ló?
A díjugratás az egyik legnépszerűbb lovassport hazánkban is, érdekelne, hogy mennyi ma (Magyarországon) egy:
-csikó 1-4 éves korig
-fiatal ló versenytapasztalattal 5-7 éves korig
-felnőtt ló 8-13 éves
-idősebb 14 felett
természetesen jó ugróképességű és származású sportlovakra gondolok amik versenyeznek is. Tudom van sok kivétel meg kritérium, számít a pedigree meg az is hány cm-ig versenyzett, de most úgy általánosságban érdekelne.
Egy valamire való csikó 1,5-3 év közötti 3-3,5 millió
5-7 éves 10 millió
6-12 éves 10-a csillagos égig, pl. egy jobb fajta 135-140-es pályán közlekedő ló 50-100 ezer euró (bocs hogy ilyen sznobul euróban adtam meg, lusta vagyok átszámolni)
idősebb (16+), de még működő ló 3 millió
Nagyságrendileg ilyen árakra gondolj, nyilván óriási egyéni különbségek lehetnek, csak annyit akartam segíteni, hogy egyáltalán elképzelésed legyen.
Amúgy ez olyasmi kérdés, mint az hogy mibe fáj egy autó. Nem mindegy hogy Suzuki, vagy BMW, pedig a sarki boltba mindkettő kiváló választás.
Azért ezt így nem lehet megmondani....
Az árat baromi sok egyéb tényező is befolyásolja (képzettség, belovagoltság, tulajdonos rászorultsága... )
Kor és a pedigré egy dolog...
(láttam én 4 éves holsteini kancát elszaladni az akadályoktól a másik irányba, pedig szabadon ugróba jól teljesített....ennyit az ugrógenetikáról)
Attól is függ, milyen szinten gondolod a díjugratást.
Szabadidős kategóriába fölösleges megvenni az 5 - 6 milliós lovat, oda elég egy 1,5 - 2 milliós ló is bőven.
viszont a "hivatalos" versenyekre, hát ott határ a csillagos ég és ott számítani kell arra is, hogy 3 év múlva új lovat veszel... újabb halom zsetonért, mert szintet kell lépni és lehet erre már jobb ló kell, ami drágább is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!