Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez egy reális bértartási összeg?

Ez egy reális bértartási összeg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár éve lovagolok és tervezek saját lovat venni. Nincs túl sok opció a környéken bértartásra, városhoz legközelebbi istállóban 91.000ft havonta. Ebbe minden benne van nyári legelés, télen széna, takarítják a boxokat. Gondolom körmölés és állatorvosi költségek mindenhol külön vannak.

Nem túl magas a szinvonal, szűkös beton boxok és kivülről látszik hogy nem mostanában volt karbantartva. Mennyire realisztikus ez az ár? Körülnéztem más oldalakon is de nem tudom mikor lettek kiírva az árak.

Ha van aki otthon tart szívesen fogadnám ha megírja a havi költségeit. :)

2022. dec. 22. 18:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
18) Ez a lovarda egy családé. Pontosabban egy fiatal házaspáré. Első sorban lovakat tenyésztenek (tényleg tenyésztenek, nem csak összeeresztik a Szélvészt meg a Rárót). Emellett foglalkoznak lovassport oktatással, és a lovardában van lehetőség bértartásra is. Tényleg nem nagy hely, kb 6-8 iskolaló van. A fedelest se ugy kepzeld el, hogy akkora mint egy kisfocipalya, mert nem akkora. Nekem nagyon tetszik a hely, szeretek ott lenni, jó a hangulat és profi az edző.
2023. jan. 8. 01:22
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Az egy dolog, de a 30 ezer azt hogy? Saját lovat nem hozol már ki havi 45 alatt (nálunk 1 lóra éves szinten 20 bála szénát számoltunk és 12 mázsa zabot legelő mellett) és akkor a rezsi, gázolaj és a beletett munka értéke bele sincs számolva.
2023. jan. 8. 13:39
 23/28 anonim ***** válasza:
Ki beszélt itt 30 ezerről?
2023. jan. 8. 17:51
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Olvass vissza, volt aki 30 -ról beszélt! Bár én a te 60 ezredet is helyén kezelem. Ezek nagyon ügyes lótartó helyek.

Elhiszem, hogy anyagárban megoldják, de a lóbértartás egy vállalkozás, amit valaki akkor csinál, ha nyereséges, ha meg csak filléreket hoz, vagy 0-ra jön ki, hamar elmegy tőle a kedve az embereknek mert igen macerás.

2023. jan. 8. 18:25
 25/28 anonim ***** válasza:
Mint már említettem, nem ez a "fő profiljuk". Lovakat tenyésztenek, feztetnek, illetve lovassportot oktatnak.
2023. jan. 8. 23:11
 26/28 anonim ***** válasza:
Nekem se a fő profilom pl. a lószállítás, de attól még nem benzinárban vállalom el. Van aki rendes és szeret adni, csak ezt nem fair mindenkitől elvárni.
2023. jan. 9. 17:25
 27/28 anonim ***** válasza:
Aki ügyesen csinálja az a bértartókból tartja el a saját lovát. Két bértartott ló kitart 1 sajátot így vagy kb 0-n. Ami még az, oktatásból jön az a plusz.
2023. jan. 10. 08:10
 28/28 anonim ***** válasza:
+ a tenyesztes
2023. jan. 10. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!