Ha létezne egy olyan rendszer amely figyelné az akváriumotokat illetve lehetőség volna távolról való irányitásra milyen funkciókat találnátok hasznosnak és mi volna az a max összeg amit rászánnátok?
Nem lennék meglepve ha már léteznének ilyenek, elvégre ma már van okos óra, okos hűtő, okos ház ....
Egyébként az automata fénykapcsolás s fűtès már rég létezik időkapcsolók s termosztátos (asszem így hívják) vízmelegitők formájában. Sőt, automata etetők is vannak bár sokaknak rossz tapasztalata van velük. Növényes akvaristák már kidolgoztak automata növénytáp-adagolókat és elpárolgott víz-pótlókat elsősorban nyaralások miatt. Vízcsere-rendszerek is léteznek. Szóval vannak már ilyen rendszerek, bár ezek inkább “félautomaták” mert ugye újra kell tölteni őket meg ilyenek. Egy teljes önellátó akvárium szerintem ezek kombinációján kívül valami mesterséges intelligencia vagy csak egy “egyszerű” program kellene ami ezeket felügyeli, kezeli. Na, az már high teck akvarisztika lenne.
Mivel gyakran vagyok távol csináltam hasonlót magamnak. De olcsón kaphatóak
távelérésű konnektorok időzítővel, kamerák. Az etetőgép élőeleséggel bevált de a tápetetők szétnövést okoznak ha keveset nyomnak, vízromlást ha sokat.
A vízcserélőm is automata de néha töltök be esővizet különben barna alga jelenik meg az üvegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!