Magyarországon van military?
Persze hogy van. Alagon szokott verseny is lenni.
Közel sem biztos, mert lehet hogy az épített akadajlyon átmegy, de a milis fix akadályok sokkal változatosabbak, technikásabbak, nem csak felfele kell ugrani
Mátészalkán is szokott lenni:)
Szerencsére egyre népszerűbb ez a szakág és egyre több versenyt rendeznek, nem csak profiknak:D
Militaryra jobbak azok a lovak, akiknek nagy, térölelő vágtájuk van, kitartóbbak, jobbak hosszútávon, hiszen itt van hogy 10 perces egy versenypálya. Díjugratásban pont hogy a szűk fordulók miatt jobbak a kisebb, pörgősebb lovak, és nem szükséges, hogy sokat bírjanak, mert csak 1-2 percet vannak bent. Pl az én lovammal, aki 1.40-en versenyzett, esélyem se lenne pl egy telivérrel szemben, csak mert ő nem erre "született". De amatőr szinten sztem bármilyen lóval lehet menni, aki szereti ezt csinálni:)
Magasabb szinteken is gyakran vannak telivérek/telivérezett lovak, az alkatuk és a tulajdonságaik miatt.
Gondolom külföldi oldalakról nézted:D Eventing a szakág neve, magyarul lovastusa. Ezen belül van showjumping, dressage és cross-country(terep). Magyarországon már hallottam olyanról, hogy nem egy lovas lovagolja mind3 szakágat, hanem csapatként, valaki az ugrórészt csinálja, valaki a díjlovas részt, és valaki a terepes részt. Gondolom ez nem komoly szint, de mindenképpen jó ötletnek tartom:)
Nem vagyok benne biztos, hogy van külön terepes rész, de ha a csapatos létezik, akkor biztos van olyan is:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!