Kezdő vagyok, vágtában az oktató mondja folyton hogy üljek le a nyeregbe. Én ülnék de mit csináljak ha feldobál? Nem mondja hogy hogy maradjak a nyeregben csak azt hogy üljek.
Figyelt kérdés
Kérdeztem tőle de nem mond semmi mást, légyszi ne nevessetek ki, nagyon szeretném megtanulni. Épp csak egy picit szeretnék elmozdulni, inkább végigsimitva a nyerget, de dobál.2022. márc. 13. 15:12
31/34 anonim válasza:
Én abszolút úgy értettem, hogy a térdből való lovaglást támogatod, én ezt még bővel nem nevezném szorításnak. Viszont néhány feladathoz kell szorítani, csak ugye nem folyamatosan.
32/34 anonim válasza:
Leginkább a comb szorít, a térd tart, de adott egy kezdő, akinek az edzője úgy kezdett el vele vágtázni, hogy még ügetésben sincs biztos ülése, és leírni lehet a választ, bemutatni neki nem tudom, így a legegyszerűbb verzió, hogy leírom, hogy szorít a comb és a térd. Idővel engedni fog, érezni fogja mennyire kell. Én is éreztem.
33/34 anonim válasza:
Ezekkel egyet tudok érteni :)
34/34 anonim válasza:
Nekem azt tanították, hogy a térd mindig érintkezik a nyereggel. Másrészt rá kell fordítani a nyeregre (ugye a lábfej a ló szája felé befelé néz). Tehát a térd a fix pont, pl könnyű ügetésnél a térd támaszkodik, tanügetéskor is combbal szorít, térdre támaszkodik... Mondjuk az se mindegy, hogy a lovas milyen nyeregben és pozícióban lovagol. Pl egy gyerek egy felnőtteknek való nyeregben hajlamosabbak lehet üléshibák összeszedésére mert nem oda esik térde, combja, feneke ahova ki van találva. Kengyel nélküli lovaglásnál is egy univerzális nyeregben a térdtámasztól hátrébb fog esni az egész comb és lábszár, mert nyújtottabb lábbal lovagol. Lásd díjlovas nyereg térd/comb támasza függőleges hosszanti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!