Kezdő vagyok, vágtában az oktató mondja folyton hogy üljek le a nyeregbe. Én ülnék de mit csináljak ha feldobál? Nem mondja hogy hogy maradjak a nyeregben csak azt hogy üljek.
Ne haragudjatok már, de mindenki aki azt írja, hogy szorítson a comb meg a térd, azok kiktől tanultak?
Főleg amikor az alapokról beszélünk, nagyon fontos, hogy a lovas mindenféle szorítás nélkül is képes legyen kiülni a ló mozgását, kéz-láb nélkül futószáron.
Továbbá amikor azt tanítjuk, hogy az egész láb simuljon oda, először a bokával, vádlival kezdünk, hisz ezután oda lehet zárni a bokát-térdet egyszerre, de ha a térd zárásával kezd, nem fogja tudni odazárni a bokáját. Megértem, hogy a térddel való kapaszkodás biztonságérzetet ad, de kezdő lovasnak biztos lovon kell ülnie, és a térddel/combbal való kapaszkodás helytelen. Van amelyik feladathoz szükséges odazárni a combot, de nem folyamatosan, ugyanis ezzel az ülés nem lesz olyan mély, mint amilyen lehetne, ezzel igazából kevésbé lesz biztonságos az ülés, mintha csupán egyensúlyból és mély ülésből maradna a lovon.
Szét tett kézzel elhiszem, anélkül nem mész át osztály lovaglásba, de hogy szét tett lábbal, na azt megnézném :D
Viszont lehet csizma segítségeket adni, nem kell szétrúgni a ló oldalát, de attól hogy a térd szorít, lehet megfelelő csizma segítséget adni. De ha valakinek nem megy, akkor arra a pillanatra lazít a térd, de a comb nem.
Nagyon kíváncsi leszek a videóra. Vagy ha ennyire egyértelmű hogy így kéne, akkor biztos gyorsan találsz olyan videót. Illetve így hogy lehet kengyel nélkül könnyű ügetni? Mert ugye az is van :)
Egyébként nem, sokan azért pattognak, mert nem tanulták meg ellazítani a csípőt, követni a lovat vele, de közben szorítani is. Nem könnyű, de nem lehetetlen megtanulni a kettőt egyszerre csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!