Kezdő vagyok, vágtában az oktató mondja folyton hogy üljek le a nyeregbe. Én ülnék de mit csináljak ha feldobál? Nem mondja hogy hogy maradjak a nyeregben csak azt hogy üljek.
Figyelt kérdés
Kérdeztem tőle de nem mond semmi mást, légyszi ne nevessetek ki, nagyon szeretném megtanulni. Épp csak egy picit szeretnék elmozdulni, inkább végigsimitva a nyerget, de dobál.2022. márc. 13. 15:12
21/34 anonim válasza:
A kengyel nélkül könnyűügetés csak egy feladat, a gyakorlatban a lóra nézve (!) nincs sok haszna. Én a helyedben inkább a könnyűügetés helyett a könnyített ülést hoztam volna példának, hisz a kenygel nélküli könnyűügetést azért lehet megcsinálni a térd szorítása nélkül, mert eleve annyit kell kiemelkedni a nyeregből, amennyit a ló felkínál, amennyire alapvetően is kiemel.
22/34 anonim válasza:
Már csak azért se értem, mert gondold végig, és ehhez még csak lovas múlt se kell, hogy ha nem szorítod a lovat, semmilyen módon nem "rögzíted magad hozzá, az első vágta ugrásnál kiugrik alólad. Tehetetlenség törvénye, akkor úgy viselkedsz mint egy zsák krumpli (mármint amikor a lábadat is szét teszed)
23/34 anonim válasza:
#21 de kell a térd ahhoz, hogy szépen érkezz vissza. Ne csak úgy zuttyanj.
24/34 anonim válasza:
Félreértesz, nem azt mondom, hogy nem kell a térd és a comb odasimuljon a lovaglásnál, elsősorban arról van szó, hogy a kezdő lovas tanításánál a térddel való kapaszkodást mellőznél, és az ülés mélyítésén dolgoznék. Amikor ez már megvan, lehet ráépíteni a többi elemet is.
25/34 anonim válasza:
Eddig azt mondtad hogy sokan, még te is tudnál így lovagolni. Persze, az ülés is fontos, ezt én nem vitatom, és az is nagyon fontos, hogy laza legyen a csípő, ezt meg írtam is többször. De azt, hogy ne szorítsa a lovat egyenesen hülyeségnek tartom. Ezen akadtam fenn, nem az ülésen.
26/34 anonim válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=4bgNfjmxojk
10:28 után egy kis rész erejéig látható (amúgy nem ismerem ezt a videóst, az első videó amit látok tőle)
27/34 anonim válasza:
25. Szerintem a térd és a lábszár, boka odasimulása (érintőlegesen) nem egyenlő a szorítással.
28/34 anonim válasza:
A videóban szorítja is a lovat.
A lábszár és a boka nem szorít. Erről én egy szót nem mondtam.
29/34 anonim válasza:
Ha megnézed, a térde kifelé néz, de ha neked ez a szorítás, akkor nincs min vitatkoznunk, ennyire mininum kell tartson, ez már kicsit túlságosan kifelé és tartja a térdét.
30/34 anonim válasza:
Ez már tökéletes szorítás. Nem présgépet kell játszani, nem is arra gondoltam, illetve az, hogy a térd kifelé néz, nem azt jelenti, hogy nem szorít. Én vissza néztem néhány lovaglós saját videómat, tudom, hogy kifelé néz akkor is, ha szorít a térd, mert a térdedet nem tudod forgatni. De akkor tényleg nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!