Az a helyzet, hogy a lovam egyáltalán nem óvatos ezért az 1 métert is leüti. Szeretnék vele hibátlant menni nagyobbon is de nincs értelme, mert mindig üt. Milyen feladatokat lehet vele csinálni amitől jobban fog a lábaira figyelni?
Cavaletti, akár körön. Nem figyel a lábára. Ha íven teszel le cavalettit vagy rudakat, muszáj lesz figyelnie (és neked is, hogy az ív jó részén menjetek), mert ha nem, botlik. Ott meg kell tartani a jó tempót, a jó ívet, az egyensúlyt ÉS emelnie kell a lábait. Az én lovamnak ez segített, de lehet a tiédnek nem fog, nem mindnen ló egyforma. Milyen fajta, milyen a testfelépítési?
2022. febr. 16. 06:03
2/6 anonim válasza:
Edző gondolom nincs, a póni pedig veled együtt próbálja megtanulni az ugratást. Vedd meg legalább a Lovasiskola sorozatot.
2022. febr. 16. 07:04
3/6 A kérdező kommentje:
Van edzőm meg ezzel a lóval mentem már 120on de mindig ver.
Oldengurgi 7 éves. Egy kicsit el van hízva de fogy. Valószínűleg ezért is nehezebb nagyot ugrani vele.
2022. febr. 16. 13:40
4/6 anonim válasza:
Azert nem ut és nem ovatos mert nincs meg a loban sajnos az a képesség amit akarsz tole.
Nem elég “jo” ló.
Biztosan lehet kicsit “fejleszteni” leginkább barolni,de hosszutavon sajnos nem fog jol teljesíteni magasabban.
2022. febr. 16. 19:30
5/6 anonim válasza:
Ugorj sokat ugetesbol, cavalettibol, ugyelj arra h ne rohanjon bele, ne siesse el, hanem erositse a hatizmat. Valoszinu nem fogtok belebukni de azert ovatosan, biztos tud o akkorat ugrani. A barolas meg nem akkora kinzas amekkoranak hangzik. Az a legcelravezetobb, mert a beleborultok 50 cmbe az sakkal roaszab minthogy egyszr megbaroljatok
2022. febr. 17. 07:22
6/6 A kérdező kommentje:
Az a furcsa nekem, hogy ugrott már 150et hibátlanul pályában és otthon azt bármikor megugorjuk, de versenyen üt. Barolas helyett inkább pálcával rácsapok egy kicsivel a válla alá és akkor óvatos a következő két ugráson de annyi.
Annyit kell még róla tudni, hogy nem áll meg de pl az ostor vagy a pálca nagyon megilyeszti.
Az is működik, hogy pl 4 vágta helyett 4,25öt rakok és nagyon előre lovagolom hogy leusse mert utána jobb. De ezt nem szeretem sokat csinálni mert eddíg nem állt még meg de bármikor megtörténhet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!