Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Western lovagláshoz miért nem...

Western lovagláshoz miért nem kell bukósisak?

Figyelt kérdés

Régebben jártam lovagolni mindig kötelező volt a kobak, anélkül pályára se engedtek, de egyszer elmentem western lovardába ott fel se merült hogy kellene, senkin se volt.

De versenyeken se látok sose hogy hordanának, csak az angol díjlovagló meg ugrató stb versenyeken.

Szóval hogyhogy nem kell? A western lovaglás eleve biztonságosabb is?

2022. jan. 28. 22:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
igazad van 10-es, de mondjuk nehezebb lenne kobakban lovastornázni szerintem, akadályozhat a mozgásban.
2022. febr. 4. 21:13
 12/14 anonim válasza:
92%

Szia. Több oka is lehet: a western lovak nyugodtak (elvárt), a western lovaglásban nincs ugratás, a western nyereg mélyebben ültet.

De gyerekeknél ott is kötelező a kobak használat.

2022. febr. 5. 15:32
 13/14 anonim ***** válasza:
52%
Mert itt a kalap a divat. Egyébként meg 14 éves korig kötelező westernben is a kobak versenyre
2022. szept. 21. 14:14
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az angol lovas hagyományoknak megfelelően öltözöl az angolhoz, úgy kell öltözni a westernhez is.

Ezt egyébként a REV - en, ha valaki eljut odáig, akkor el is várják, mint elméleti lovas tudást.

A biztonsághoz nem sok köze van a cowboy kalapnak, vagy a kobaknak.... ha pont a gerincedre esel vagy a nyakad sérül, ott semmi jelentősége egyiknek sem.

2023. júl. 23. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!