Régebben jártam lovagolni mindig kötelező volt a kobak, anélkül pályára se engedtek, de egyszer elmentem western lovardába ott fel se merült hogy kellene, senkin se volt.
De versenyeken se látok sose hogy hordanának, csak az angol díjlovagló meg ugrató stb versenyeken.
Szóval hogyhogy nem kell? A western lovaglás eleve biztonságosabb is?
A hagyományok miatt szerintem. Ugyanakkor westenben kevesebb esést látok valamiért ( a hordós elcsúszásokon kívül), lehet hogy azért mert jobban odafigyelnek a ló mentális állapotáta, illetve folyamat hátrébb van a súlypontjuk, ez biztonságosabb.
2022. jan. 28. 23:07
2/14 anonim válasza:
És ha biztonságosabb, akkor mi van? Ha leesel, ugyanúgy érsz földet.
2022. jan. 29. 03:18
3/14 anonim válasza:
Oda cowboy sapka kell nem holmi kobak!
2022. jan. 29. 08:27
4/14 anonim válasza:
Kobaknak hívjuk, nem bukósisaknak...;) És a western én "ez a divat", hagyomány
2022. jan. 29. 13:22
5/14 anonim válasza:
Van akik nem azért ülnek lóra, hogy biztonságban legyenek :,D
2022. jan. 29. 18:16
6/14 anonim válasza:
A western nyereg jobban ültet, olyan mint egy kicsiknek való hinta. Én a lovon ültem, ő bakolt, de én semmit sem éreztem. Amúgy angol lovas vagyok
2022. jan. 29. 19:11
7/14 Nmnmnm válasza:
Meg sokáig dijlovas versenyek sem volt kötelező a kobak a hagyományok miat előte is fel lehetet ven de nem volt kötelező egy páréve let kötelező. A westernbe szerintem nyugottabak a lovak a nyereg jobban is ültet és ennek az eg
2022. jan. 30. 07:47
8/14 Nmnmnm válasza:
7 vagyok és ennek még a hagyománya is nagyon fontos Helyes írást elnézni!
2022. jan. 30. 07:48
9/14 anonim válasza:
a western nyeregből nehezebb kiesni mint az angolból
2022. jan. 30. 19:24
10/14 anonim válasza:
Minden lóról lehet nagyon durvát esni, ez a mentális állapotuktól és a kiképzési stílusuktól független. Szerintem egy kobak nem árt, de régen az ugrósokat is védelmezte a katonai tányérsapka.
Nyugi, egyszer történik majd egy csúnya baleset, ami felkerül a netre, és westernbe is kötelező lesz, nem adok neki 5 évet.
Lovastornában sem kell kobak amúgy. Pedig nem hiszem hogy a hevederből nehezebb kiesni, vagy a lovak mentális állapota olyan szuper.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!