Lovagláshoz megteszi a biciklis bukósisak is?
Rendszeresre nem. Erre az egy alkalomra megteszi, hiszen bizonyára nem akarnak semmi igazán durvát csináltatni veled. De rendszeresen nem jó a biciklis sisak, ugyanis a lovas esése egészen más jellegű, mint a biciklisé. A lovas igen gyakran hátára-tarkójára esik rá, ami egy biciklisnél majdnem soha nem fordul elő, és szintén előfordulhatnak halántéktájékra történő esések. A legdurvább kombináció pedig az, amikor a lovas egyenesen a fejére esik. Sajnos ez is gyakori. Egy biciklis bukósisak elsősorban a homloktájon véd jól.
És még egyvalami. A lovas sisakja, sajnos vagy nem sajnos, a rúgás ellen is kell hogy védjen. Így a teljes sisak műanyag borítású. A biciklis sisakok egy része tiszta hungarocell műanyag borítás nélkül.
És még valami :), terepre nagyon jót tesz a lovas sisak ellenzője, hogy ne verje ki az ág a szemedet.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor majd megkérdezem tőlük, hogy tudnak-e adni kobakot.
De ezt is pl. nem tudtam, hogy a másféle esés miatt is kell másféle fejvédő. Mondom, hogy soha életemben nem ültem még lovon...
Első órákra teljesen jó, ha nem is szeretnél rendszeresen lovagolni, felesleges 10e forintot kobakra költeni. Mint előttem leírták, rendszeres lovagláshoz szükséges a kobak, de az első órákra jó lesz a biciklis is.
Ha nagyobb lovardába mentek tuti van pont ilyen alkalmakra kobak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!