Tündi&me kérdése:
Segítség! Szeretnék oldalazni egy tanulatlan lóval. Először is mivel kezdjem? Másodszor pedig ha már földről megy akkor hogyan csináljam a nyeregből? Nem biztos hogy úgy megérti.
Figyelt kérdés
2021. dec. 9. 20:58
1/9 anonim válasza:
"Először is mivel kezdjem?"
Keresd meg a jó kategóriát! Ez az elektronikus eszközök. Ha villannyal működik a lovad, akkor jó helyen jársz.
2/9 anonim válasza:
Egy tréner megtanítja a lónak megfelelően, illetve mindent amit tudnia kell egy lónak. A nyers lovat te legfeljebb csak ápold le.
3/9 anonim válasza:
Először is szerezz olyan edzőt, aki segít ebben neked relevánsan.
4/9 anonim válasza:
Te meg tudod csinálni egy tapasztalt lóval? Mert ha megy, akkor a segítségadás ugyanaz. Először fal mellett próbáld és a fokozatosan kell haladni rengeteg dicsérettel már az első helyes mozdulatok után. Meg túl sokszor se szabad próbálkozni, ha sikertelen, mert csak befejel aló, mindig csak pár percet kell vele foglalkozni és mindig helyes feladat(rész) után abbahagyni. Edző nélkül ne is kezdj neki, de jobb, ha egy olyan lovas tanít új dolgot a lónak, aki már ezt csinálta. Ha neked amúgy megy az oldalazás tapasztalt lovon, akkor edzői jelenléttel és instrukciókkal sikerülhet, de ha egyedül állsz neki, többet árthat, mint használ, amit csinálsz.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeteket. Az első válaszolónál csak annyit akartam megjegyezni hogy új vagyok köztetek és egyébként rá nyomtam az állatok témára. Valójában ezt a lovat egy oktatóval tanítjuk de ő nem angol stílusban tanítja a lovasokat. Még szívesen fogadom a segítségeket.
2021. dec. 10. 09:05
6/9 anonim válasza:
Ne akarj olyat megtanítani egy lónak, amit még te sem tudod hogyan kell csinálni. Szakember, szakember, szakember. Nem hibáztat téged senki, tök jó hogy akarsz tanulni, de a lónak felelősséggel tartozunk, és nem zavarhatjuk össze önkényes indokokból, mert türelmetlenek vagyunk magunkkal vagy vele szemben.
7/9 A kérdező kommentje:
Egyébként tudom hogy kell csinálni!
2021. dec. 10. 12:27
8/9 anonim válasza:
Akkor mi tart vissza? Ha tudnád nem kérdeznél itt...
9/9 anonim válasza:
A westernben is van oldalazás. Nem értem a problémád, ha van oktató, akivel csináld és meg tudod képzett lovon csinálni, akkor miért itt kérdezed? Miért nem mész át olyan helyre, ahol angol stílusban oktatnak, ha azt szeretnél? Nem ismerjük se a lovat, se a tudásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!