Általánosságban miben más egy öszvér lovaglása, mint egy lóé?
Én annyit tudok róluk, hogy “biztosabbakat” lépnek, mint a lovak. Tehát olyan helyen is átvisznek, ahol a ló nem tudna, nem botlanak meg, nem esnek el, stb.
+Sokkal kevesebbszer ijednek meg, szinte soha.
Vannak egy külföldi YouTube csatorna, egy faszi öszvéreket lovagol Amerikában, ott hallottam ezeket.
amelyiken én ültem, az sokkal rövidebbeket lépett, mint egy ló, lépésben oké volt, ügetése igen kényelmetlen.Vágtázni nem akart...
A háta keskenyebb, csontosabb volt, a fara pedig csapottabb, gazdája nem talált rá nyerget, de nem is nagyon keresett, ritkán lovagolta.
Nagyon határozott véleménye volt a dolgokról, Megállt, nem akart elindulni, kicsit erősebb segítségre bakolt, de ez simán lehet a nem megfelelő képzés és ritka lovaglás miatt.
Összességében, nekem nagyon tetszik az öszvér, de nem kellene, mert szerintem nehezen használható sportosabb lovaglásra... azt el tudom képzelni, hogy pl. egész nap a hegyi ösvényeken, lépésben menjenek rajta, de a legtöbb hobbi- vagy sportlovasnak nem erre kell.
A ló könnyed, kényelmes és gyors, sík terepen a legalkalmasabb! Ha durvul a terep, akkor kerül elő az öszvér!
Nyereg nélkül az a kényelmesebb, amelyikről kisebbet esel! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!