Egy futó gondolat. Szamártartás. Lehet rajtuk lovagolni? Hol lehet tartani? Hülyeség?
Hogyne lehetne belovagolni. Makacs, és nem megy addig, amíg szó szerint össze nem esik, ellenben a lóval, szóval ilyen eltérések akadnak. Kocsiban nem olyan mutatós, de elmegy gond nélkül, nyereg alatt detto.
Tartani lovardában vagy otthon, ugyanúgy, mint a lovat. Összvér ugyanez.
az öszvér kimondottan drága, már a lóöszvér, ami normál méretű.
a szamár csikó árban van, 100.000 alatt már kapni, viszont póni méretű. bár elbír, de ez egy másik állat, ne feledjük. kimondottan kényelmetlen rajta ülni.
bértartásban valószínűleg ugyanannyit kérnek érte, mint egy lóért.
valóban sokkal igénytelenebb.
nem csak az a baj, hogy kényelmetlen, nyilván nem tudja tartani a tempót a lovakkal, szóval negyed órát kisétálhatsz vele a lovas barátaiddal, de egy rendes terepre már nem lehet vele elmenni, ember legyen a talpán, aki beugratja vágtába, ha neki épp nincs kedve (márpedig általában nincs).
jópofa állat, de nem helyettesíti a lovat, ha lovat szeretnél nagy csalódás fog érni.
a lóöszvér, ha nagy, tehát nem póni méret, hanem úgy 140 centi fölött, akkor simn 250-300.000 körül van, de amúgy alig akad néha, szóval nem könnyű találni. elég ritka, hogy valaki a normális lovát egy szamárral fedezteti be, inkább véletlen balesetek folytán jönnek létre az ilyen csikók.
én ültem egy ilyenen párszor, nem tudom az mennyire mérvadó, makacs volt azért az is, rohadtul kényelmetlen, lusta és lassú.
előnye a lóval szemben hazai körülmények között nem igazán ütközik ki, olyan helyre való, ahol nagyon sziklás, köves a talaj, illetve alig terem takarmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!