A félvér és a sodrott lovakat is nyakon sütik? Az öszvéreket is szokás bélyegezni?
most már nem sütik, hanem chipelik, de korábban igen, minden lovat nyakon sütöttek, ami nem egy fajta tenyésztett egyede, tehát tenyészszemlézett kanca és fedengedélyes mén közös csikója (tehát még egy nyereghelyen sütött mondjuk kisbéri kancát ha befedeztetsz egy nyeghelyen sütött kisbéri ménnel, akkor is nyakon sütötték a chipezés bevezetése előtt, ha egyiknek nem volt fed.engedélye/tenyészszemléje). Nem fajtatiszta lovakat mindig nyakon sütöttek. De most már nem sütnek nyakon, helyette van a chip.
Az öszvérekről nem tudok nyilatkozni. Egy öszvért ismertem, az nem volt besütve, de ez nem jelent semmit.
Mármint milyen félvér? Amelyik fajtába nem tartozik, azt nyakon sütik nullásra. A sodrott ugyan ez. Ha fajtába tartozik a félvér, akkor a fajta sütését kapja meg.
Az öszvéreket is kellene jelölni, mivel lófélék, akárcsak a szamarak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!