Tényleg ennyire béna az a lány?
Sziasztok!
Jó előre szólok hogy kritizálást nem kérek, nyugodt megértő válaszok viszont jöhetnek.
Na szóval, van egy lány a lovardában, aki, hát hogy is mondjam, kicsit furcsa. Tegnap hosszasan beszéltem az edzőmmel, és nagyon kritizálta, pedig nem szokása másikat ennyire kritizálni.
Amiket a lány "csinál":
- 18 éves de azt mondja hogy 15 éve lovagol. Erre az edzőm: hát nálunk azzal semmire sem mész.
-Edzőm: Mindig amikor lovagolni jön 6 kiló vakolat van fején (smink).
-Kiviszi a ló a pályáról, és hogy visszavigye a pályára, Ráb**z kettőt a pálcával.
-A ló hátravágtat a karámjához, a lánynak teljesen szétesett az ülése, utána az edzőm este engem kérdezett, mint pártatlant, hogy csúnyán ült-e.
-Aztán amikor megállt a ló, leszállt róla, és GUGGOLT a ló mellett.
-Vágtaban nem tud közlekedni, letarol engem a lovammal együtt, edzőm már fohászkodott, hogy ne essen bajom.
-Belejön a lovam farába, és nem tud menni nagykört a csaj, mert nem önálló, és ezért nyilván az én lovam bakolt, én meg szőrén voltam, majdnem leestem.
-Ott fotózgatja a lovat, a malacokat, és menőzik azzal hogy ő már ugratott (én is ugrattam 90cmt), és a videót mutogatja mindenkinek.
-Menőzik azzal hogy ő már igy meg úgy esett, és hogy az milyen durva volt.
Szóval kb ennyi jutott eszembe most.
Normális válaszokat!
És hozzáteszem hogy ebben a kérdésben az edzőm véleménye is benne volt.
Kritizálást nem kérek.
Köszönöm!
Teljesen normális annak a lánynak a viselkedése. 18 éves, tehát abban a korban van, amikor nagyon fontos neki az, hogy mások hogy itélik meg, mit gondolnak róla. Ebből a dologból és abból, hogy nagyon kezdő jönnek ezek a viselkedések.
Tehát sok smink. Sportoláshoz nem kell semmilyen smink. (Az izzadság lemossa, elkenődik, stb.)
De neki még fontosabb, hogy mások szépnek lássák.
Nagyotmondások. (15 éve lovagol, stb.) Megint csak az fontos neki, hogy ne ügyetlennek, bénának, kezdőnek nézzék.
Fényképezés, posztolás, stb.
Megint csak a külvilágot akarja elkápráztatni.
Ezzel szemben a sok hiba amit leírtál, hogy abszolúte nem uralja a lovat, mind a kezdő mivoltát mutatja, ami nagyon zavarhatja őt.
Ha valaki délelőtt mondjuk dolgozik, ahova sminket hord, akkor délután mielőtt lovagolni menne, feltétlenül mossa le, mert néhány szerencsétlent zavar a lovardában? Nehogy már ez legyen a legnagyobb probléma.
Egy edző legyen következetes és oktassa azt a lányt, ha már azért megy oda és gondolom nem keveset fizet is érte... Rosszul lovagol? Akkor mondja el neki szemtől-szembe, hívja fel a figyelmet a hibákra és adjon tanácsot miként fejlődhet. Ha a lány esetleg ezeket nem veszi figyelembe, akkor az edzőnek minden joga és lehetősége megvan egyszerűen nem vállalni több órát vele. Ahogy írtad téged is veszélyeztet a lány a tapasztalatlansága, erről kizárólag az oktató tehet. Nem mérte fel a képességeit megfelelően és úgy engedte más lovasok közé.
Az a lány valószínűleg barátkozni akart, egy kis elismerést az új közösségtől ahova került. Ehelyett a háta mögött megy a gusztustalan pletyka. Tanácsra van szükséged? Ne vegyél részt a lány alázásában és helyette beszéld meg az edzővel, hogy a jelenlegi szituáció te fejlődésedet hátráltja, legyetek más időpontban beosztva lovaglásra.
De az edződ amikor letarol téged a csaj, belédmegy hátulról, rosszul ül stb. nem szól neki? Az ő dolga lenne hogy ilyenek ne történjenek.
Egyébként nekem is nagyon ismerős ez a kérdés, te vagy az akit hátráltat az az új lány a lovardában?
"Nyugodt, megértő válaszok jöhetnek"
Mégis mit szeretnél? Hogy mindenki azt írja, jaj igen igazad van, az a lány béna? Pont te, aki mást se csinálsz az edződdel?
"18 éves de azt mondja hogy 15 éve lovagol. Erre az edzőm: hát nálunk azzal semmire sem mész.".
Felteszem igaz. Mégis kinek képzeli magát az edző? Ha valaki 3 éves korától lovagol csak van valami tudása.
"A ló hátravágtat a karámjához, a lánynak teljesen szétesett az ülése, utána az edzőm este engem kérdezett, mint pártatlant, hogy csúnyán ült-e."
Aha szóval az edző nem tudja maga eldönteni, hogy jó-e az amit a lány csinál. Igazi szakmai hozzáértésre vall.
Ha annyira nem megy a lánynak akkor tanítsa meg az edző, hogy hogyan kell helyesen csinàlni. Tegye be alacsonyabb szintű csoportba. Nem az a dolga, hogy kritizáljon.
Mindent összevetve én sajnàlom azt a lányt, hogy erre áldozza a pénzét, a legjobb lenne neki, ha másik oktató tanítanà. És ott talán nem lennének ilyen társai mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!