Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért szokták a Casco kobakoka...

Miért szokták a Casco kobakokat ajánlani?

Figyelt kérdés

Eddig csak alkalmanként lovagoltam egy ajándékba kapott (vagy a lovardában kölcsönvett) kobakommal. Hamarosan szeretnék elkezdeni rendszeresen edzeni, amihez rendes felszerelést szeretnék.

Kábé mindenhol azt olvasom, hogy a Casco a legjobb, mindenképp azt vegyek.

A kérdésem az, hogy miért? Miért jobb a többinél?

Mert ugye ezek szigorú ellenőrzésen mennek keresztül, ergo mindegyik kobak jó és véd. Ez miben nyújt extrát?

2021. szept. 21. 12:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert népszerű márka. De szerintem teljesen megfelelő az amit pl a decathlonban kaphatsz. Főleg ár-érték arányban.
2021. szept. 21. 12:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ár-érték arányban szerintem a legjobb. Próbáltam már egy párat, messze ez a legjobb. Könnyű, jól szellőzik és illeszkedik. Nem mellesleg könnyedén tisztítható és vannak nagyon jól kinéző modellek is. Előzőleg egy HKM kobakom volt, amit nagyon szerettem, de a tisztítása nagyon körülményes volt (kb. csak gőztisztítóval lehetett...). Nyaranta nagyon beleizzadt a fejem. Bár a csere oka inkább a kobak kora volt. Azt tudom tanácsolni, hogy a kobakon semmiképp ne spórolj! Próbálj fel többfélét, hogy neked melyik fekszik a legjobban, semmiképp ne rendeld. Casco kobakok között is volt, amit nem bírtam elviselni a fejemen.
2021. szept. 21. 13:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is idén vettem Casco-t és nagyon szeretem . Pille könnyű, mégis elegáns, jól véd (legalább is remélem), nagyon sok helyen állítható, fejre szabható. Előtte Haloriderem volt, ami a Casco mellett rohamsisaknak tűnik, meg az is ilyen posztóval bevont volt, szóval tisztítása kicsit macerás volt, meg fix méretűm, de azét azt is szerettem, de a mostani sokkal jobb.

Egyetlen hátránya van, hogy a műagyag könnyen karcolódik, ami használatában nem, csak esztétikában befolyásolja.

2021. szept. 21. 13:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert jó a marketingje (azért is kerülnek annyiba, amennyibe, mert rengeteget költenek reklámra IS). Fejvédő eszközök esetén a szabványt kell nézni: ugyanannak a szabványnak kell megfelelnie a 200 ezres és a 20ezres kobaknak is. És a 200ezrest is ugyanúgy le kell cserélni, ha estél benne, és a fejed is érintette közben a talajt, akkor is, ha nincs látható sérülés a kobakon.

Én ezt használom: [link]

A nagylovasban vettem a sajátomat, neten rákeresve több helyen is kapható. Szeretem, mert állítható tarkónál, így télen alá tudok venni egy vékony sapit, hogy ne fagyjon le a fülem, nyáron meg szellőzik.

Egy a lényeg: ne látatlanba rendelj kobakot, hanem menj el, próbálj fel többfélét, és olyat vegyél, amit kényelmesnek érzel.

2021. szept. 21. 14:47
 5/7 anonim ***** válasza:
21%
Mert. Mert miert ne!? Sztem csunyak és drágák.
2021. szept. 21. 20:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2. válaszoló vagyok. Egy fontos pozitívumot elfelejtettem említeni. Olyan garancia van rá, hogy ha leesel és reped/törik, akkor a vételár feléért cserélik.
2021. szept. 22. 13:07
 7/7 A kérdező kommentje:
De jó! Köszönöm mindenkinek :)
2021. szept. 22. 13:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!