Terhesen lovaglás?
Sziasztok!
Egy éve lovagoltam utoljára, nagyon hiányzik. Megszűnt a közelünkben midnen lehetőség. Egy jó barátnőm talált egy lovardát nem messze tőlünk, kérdezte, hogy mennék-e vele pénteken.
Még nem tudom, hogy terhes vagyok-e. Pont 1 hét múlva tudna kiderülni.
Szerintetek menjek, vagy ne menjek? Mert az se biztos, hogy terhes vagyok. De ha igen, az árthat a magzatnak?
Attól nem fogsz elvetélni, hogy elmész lovagolni.
Ha valami gáz van a babával (fejlődési rendellenesség, kromoszóma gond) akkor történik általában vetélés.
Nem szabad ennyire rafeszulni a temara, kiveve, ha volt mar valamilyen korelozmeny, pl veteles vagy lombikos vagy, stb.
Menj nyugodtan, meg csak pozitiv teszted sincs.
Értem köszönöm. :)
Ha esetleg negatív leszek, akkor nem a lovaglás miatt?
(már régen voltam és ha meg már nagy lesz a hasam, akkor azért nem lesz alkalmam, így ezt a kis időt kihasználnám)
Van aki 8 hónapos terhesen is lovagol.
Végig lovagolt pocakkal is. A babának semmi baja.
Nem vagyok szakember, de egy kis lovaglás nem fog gondot okozni, ha egyébként minden oké veled, meg a terhességgel.
Nyilván ne most akarj ugrani tanulni, meg csikókat belovagolni, de egy laza edzés nem a világ vége.
Menj nyugodtan! Amúgy terhesen nem jó ötlet a lovaglás, de ebben a fázisban még nyugodtan. Én egy rázós lovazás után 1 nappal teszteltem pozitívat (és már gimis).
Viszont ha pozitív lesz, akkor hanyagold inkább egy 9 hónapot.
Nem azért, mert maga a lovaglás árthat, de bármikor lehet valami, egy olyan törés pl amihez kéne gyógyszer, ami meg már nem szerencsés. Persze mindenki maga dönt, de 9 hónapot ki lehet bírni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!