Angol vagy western stílust érdemesebb elkezdeni?
Egy ideje gondolkozom hogy újra el kéne kezdenem lovagolni járni mert eléggé hiányzik.
Régebben mind két stílust próbáltam kb fél-fél évig. Nem tudom most melyikre kéne visszatérnem, mind a kettő más miatt, de ugyan annyira tetszett.
Nyilván előről, az alapoktól kell kezdenem mindent, szóval ez sem döntő tényező. Lovarda is van a közelbe, mind a két stílushoz.
Sajnos csak egyfélét tudok fizetni (szóval nem tudok párhuzamosan járni), így a mind kettő nem opció.
Szerintetek melyiket érdemesebb elkezdeni? Melyikben lehet gyorsabban fejlődni? Melyik a nehezebb?
Köszönöm a válaszokat
Az Angollal kezd.
Ne akarj gyorsan fejlődni!
Egyik se könnyű.
Itthon elterjedtebb az angol, úgyhogy ott talán több lehetőséged lesz. Viszont (szerintem) itthon a western oktatás általánosságban minőségibb, mint az angol. Tehát 10-ből 2 angol lovarda van, ahova nyugodt szívvel járnék és minőségi az oktatás, míg westernben 10-ből 8-hely jó. Legalábbis én ezt tapasztalom.
Mindkettő egyformán nehéz és fejlődni is egyforma gyorsasággal lehet. A western talán szabadabb, mint az angol. Ezt neked kell eldönteni, hogy melyik szemlélet tetszik jobban. Illetve, a szakág sem mindegy, ugrani például westernben nem fogsz tudni.
Mi a célod a lovaglással? Hova szeretnél eljutni? Csak hobbizni, esetleg amatőr vagy magasabb szinten versenyeznél?
Amúgy hobbi szinten is elég magas képzettséget lehet elérni, pl ha megtanulsz idomítani. A cél mindkét stílusban ugyanaz, sokszor a feladatok is hasonlóak, csak a westernnek kicsit más a segítség rendszere. Ugyanúgy vannak hosszhajlítások, illetve az átengedősség a cél a lókiképzésnél. Az tény, hogy az angol lovaglás elérhetőbb, most hogy vannak az szabadidős versenyek, a versenyzés is sokkal közelebb került amatőr szinten, míg a western lovardából nem sok van, viszont ahogy előttem írták, ami van, azok jók. Most már western stílusban is elérhetőek amatőr versenyek, de elég korlátozottak földrajzilag a lehetőségek. Pl én az északkeleti lovazok, és csak elvétve látni wescost, ilyen lovarda nincs is a környéken, nem hogy versenylehetőség. Mindkét stílust űzöm, de nekem könnyebb angolból wescora váltani, mint vissza.
Sziasztok. Köszönöm szépen a válszokat.
Nem célom a versenyzés, csak hobbi szinten űzném.
De ahogy látom érdemesebb angollal kezdeni, és esetleg utána váltani westenre.
Akkor valószínűleg keresek egy angol lovardát, és ott kezdek.
Köszönöm még egyszer
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!