Ló nasi / jutalomfalat recept?
Alma szeletekre vágva (ha egészben adod neki, nyilván gyorsan elfogy)
Répa szeletekre vágva (ezt meg is lehet szárítani és akkor egy csomó ideig eláll)
Banánkarikák (de nem túl kicsiket, mert megakadhat a torkán)
Stb, stb
Van az a Horslyx “nyalóka”, azt is lehet neki adni. Ha valamit jól csinált odatartód neki 2-3 nyalásra, aztán folytatjátok tovább a munkát.
Kérdező! Egyébként tapasztalatból mondom (sok embertől elszokott lóval foglalkoztam), hogy a ló vakargatása sokkal nagyobb dicséret és hatékonyabb is, ha jól csinálja az ember, hiszen természetesebb a ló számára. Persze jó jutalomfalatot adni, csak szerettem volna ezt megosztani :) mivel a ló menekülőállat, első sorban nem a táplálék kérése fogja érdekelni, hanem a biztonság.
16os. Nem tudom mivel szegted meg a szabályzatot amúgy, de ne gondold, hogy az 50% olyan jó átlag lenne...
Az én már azoknak a válaszolóknak a válaszait is kétszer átgondolom (hogy jót/igazat írnak-e), akiknek 60-80%os arányuk van. És igen, tudod a ló kényes állat, szaktudás hiányában nem lehet tartani. Nem kutya vagy kecske. Ha lehetne, engedélyhez kötném a tartását.
Szerintem mire megveszel mindent, rááldozol időt, energiát, kutymulást, régen drágább lesz, mint a decathlonos jutalom. Plusz jóval romlandóbb is, ki tudja, mi van az ilyenekben. De répát nem túl drágán egész évben vehetsz, azt kinn is tudod tartani a loviban (pl heti adagot). Felkarikázod, beteszed egy zacskóba, hogy ne koszoljon, és kész. Aprónépnek meg tessék megtanítani, hogy milyen gyümölcsöt, zöldséget vegyenek a boltban, mielőtt nyiházni mennek.
Más ötlet: lehet kapni széna pelletet, amolyan zoo-csemege méretűt. Nem tudom, miért, de oda meg vissza vannak érte a lovak. Egy 30 kg-s zsák 3-4000 forint, de elvagy vele egy ideig, mire darabonként megeszik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!