Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ló nasi / jutalomfalat recept?

Ló nasi / jutalomfalat recept?

Figyelt kérdés
Érdekelne itthoni recept . Néztem a Dechatlonosat de az enyémnek nem tart sokáig és elég drága is . Valami hazi megoldás ami akár a telet is kibírja ha most megcsinalom .

2021. aug. 14. 19:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%
Nekem a Decathlonos kitart hónapokra. Mennyit adsz belőle neki? 😳 Én nagyon max 2-3 szemét, mert amúgy nagyobb mennyiségben pörgeti. Egy időben ezzel tömte mindenki a lovakat a lovardában, napi 8-10 szem is lecsúszott. Inkább a természetes csemegéket nézz, pl alma (de csak csínján, mert a lábára megy), répa. Esetleg csinálhatsz zabsütit, zabpehely, méz, banán, alma, esetleg napraforgó mag (nem a bolti pörkölt, hanem a "nyers" fekete magok). De ebből is csínján a jutalom legyen valóban jutalom.
2021. aug. 15. 11:10
 12/18 A kérdező kommentje:
Cukrot egyáltalán nem etetek. Most főleg almázok én is . De ugye az alma télen nincs . Tisztázzuk azt is hogy nem nyomom a lóba a jutifalit . Egy vadabb loval dolgozok és próbálom magamhoz szoktatni . 2-3at szokott kapni . De tobb lo van . Es minden gyerek jön hogy adjak egyet . Es nem sajnálom a kis 6 - 7 évesektol
2021. aug. 15. 13:42
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
Jah, hogy elosztogatod? Hát az más, én nem adok másnak, mindenki vegyen magának.
2021. aug. 15. 18:23
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Alma szeletekre vágva (ha egészben adod neki, nyilván gyorsan elfogy)

Répa szeletekre vágva (ezt meg is lehet szárítani és akkor egy csomó ideig eláll)

Banánkarikák (de nem túl kicsiket, mert megakadhat a torkán)

Stb, stb

Van az a Horslyx “nyalóka”, azt is lehet neki adni. Ha valamit jól csinált odatartód neki 2-3 nyalásra, aztán folytatjátok tovább a munkát.

2021. aug. 15. 20:44
 15/18 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező! Egyébként tapasztalatból mondom (sok embertől elszokott lóval foglalkoztam), hogy a ló vakargatása sokkal nagyobb dicséret és hatékonyabb is, ha jól csinálja az ember, hiszen természetesebb a ló számára. Persze jó jutalomfalatot adni, csak szerettem volna ezt megosztani :) mivel a ló menekülőállat, első sorban nem a táplálék kérése fogja érdekelni, hanem a biztonság.

16os. Nem tudom mivel szegted meg a szabályzatot amúgy, de ne gondold, hogy az 50% olyan jó átlag lenne...

Az én már azoknak a válaszolóknak a válaszait is kétszer átgondolom (hogy jót/igazat írnak-e), akiknek 60-80%os arányuk van. És igen, tudod a ló kényes állat, szaktudás hiányában nem lehet tartani. Nem kutya vagy kecske. Ha lehetne, engedélyhez kötném a tartását.

2021. aug. 15. 21:20
 16/18 anonim ***** válasza:
95%
1 Horslyx - et nem nyalatunk végig az egész lóállománnyal, mert nem higiénikus. Akkor már minden lónak legyen külön. Ha az egyiknek valami betegsége van és utána nyalatod még 3 másikkal, akkor nő a fertőzés veszélye.
2021. aug. 16. 01:25
 17/18 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem mire megveszel mindent, rááldozol időt, energiát, kutymulást, régen drágább lesz, mint a decathlonos jutalom. Plusz jóval romlandóbb is, ki tudja, mi van az ilyenekben. De répát nem túl drágán egész évben vehetsz, azt kinn is tudod tartani a loviban (pl heti adagot). Felkarikázod, beteszed egy zacskóba, hogy ne koszoljon, és kész. Aprónépnek meg tessék megtanítani, hogy milyen gyümölcsöt, zöldséget vegyenek a boltban, mielőtt nyiházni mennek.

Más ötlet: lehet kapni széna pelletet, amolyan zoo-csemege méretűt. Nem tudom, miért, de oda meg vissza vannak érte a lovak. Egy 30 kg-s zsák 3-4000 forint, de elvagy vele egy ideig, mire darabonként megeszik. :)

2021. aug. 16. 21:08
 18/18 anonim ***** válasza:
22%
én is decathlonosat veszek és teljesen jó, szeretik a lovak, ha hamar elfogy akkornvegyél nagyobb kiszerelésben vagy rendelj az internetről, mert ezek a házi jutalomfalatok romlandók szóval azt a problémát hogy hamar elfogy nem fogja megoldni, viszont szerintem olcsóbban kijössz belőle
2021. aug. 17. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!