G. M. kérdése:
Ez így jó a lónak? (többi lent)
Figyelt kérdés
Szeretném kézzel készített jutalomfalattal meghálálni egy lónak akin lovagolni szoktam, hogy már hónapok óta elviseli a szerencsétlenkedéseimet. :)
Arra gondoltam, hogy reszelt almát, mézet, és egy kis banánt (természetesen héj nélkül) összegyúrok, és azt adom neki, ez így rendben van, ugye?
2018. ápr. 20. 18:43
2/7 anonim válasza:
Ez így korrekt, semmi sem árt a lónak. Ha nem akar összeállni, tehetsz bele pici búzakorpát, puffasztott rizst, zabpelyhet. A tulajdonosnak mindenképpen szólj és mondd el, mi van benne, vannak cifra allergiák a lovaknál is (vagy éppen diétázós életmód a kelleténél nagyobb súly, esetleg energiaszegény kaja a teli fenék miatt).
3/7 anonim válasza:
sima alma vagy répa is megteszi egyébként.
4/7 anonim válasza:
Felesleges, a ló nem jutalomként fogja felfogni.
5/7 anonim válasza:
Mézet ne! Ugyaolya cukor, kicsit más a szerkezete, viszont a fogainak nagyon rosszat tesz. Kockacukrot sem adunk lónak, de ezt biztosa tudod. Na ugyanígy mézet sem.
6/7 anonim válasza:
Ennyi méztől semmi baja nem lesz, ahogy két szem kockacukortól sem. A baj akkor van, ha napi szinten ezt adják jutalomként. Az ember foga se megy szét, ha egyszer megeszik egy szem cukrot.
7/7 anonim válasza:
szerintem jó.de alma száraz kenyér is megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!