Lovardában ma láttam hogy kiheréltek egy öreg lovat.Miért csinálják ennyire durván,konkrétan belevágtak a tökébe, és kiesett a zacskóból?
22 éves lány vagyok, anyuék ötlete volt hogy kezdjek lovagolni egy ismerős lovardájában.Meg is beszélték a szüleim hogy menni fogok.Ma voltam és mikor odaértem egy öreg csődőr már a földön volt lábai széthúzva.Meg is kérdeztem mi lesz itt?Mondták hogy kivágják neki.Elsőre nem is értettem, de mikor megláttam hogy szegény ló mögé térdelt a doki durván a tökébe szúrta a szurit.Alig várt valamit, és már bele is vágott neki, szegény ló láttam ahogy próbált rángatózni, azt még nevetgéltek is ahogy kihúzta a doki a tojásait.Huhhhh rossz volt nézni,és utána jól valami ollóval levágta neki majd csak úgy a földre dobta.
Nekem megmondom őszintén durva volt ez, miért nem altatják el őket?
Helyi érzéstelenítés miatt, inkább csak a helyzet kényelmetlensége miatt rossz a lónak. Az a alig várt valamit, jellemzően elég. Állatorvos nem fogja kínozni az állatot, ő csak tudja, mennyi az annyi.
Az altatás meg kockázatos, ekkora állat esetén meg főleg. Lovaknál meg még inkább.
Ilyenkor csak bódítják a lovat. Altatni klinikán szoktak és van rá külön párnázott lábadozó szoba, mert ott bizony eshet kelhet. Bódításkor el lehet dönteni, de magánál van, utána kicsit bambább, míg kimegy a szer.
ezeket a beavatkozásokat, röviden, gyorsan és lényegretörően szokták végrehajtani, hogy minél kisebb legyen a stressz. Utána még szoktak adni fájdalomcsillapítót, meg a sebet kezelni kell napi többször.
Engem csak az zavar az egészben, hogy miért ilyenkor nyáron herélnek, mert sok a légy és sokkal nehezebb kezelni a sebet. Mi mindig télen vagy kora tavasszal heréltettünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!