Galoppon meg is ütik a lovat azzal a valamivel ami a zsoké kezébe van, vagy csak hozzá ér?
Ha erősen csapnak oda, akkor biztosan csíp nekik, de kérdezd meg egy lótól, ők érzik nem mi.
Egyébként tudtommal lovaglópálca
Lovagló pálcának hívják.
Alapvetően ezt a pálcát segítségadásra használják, nem arra, hogy szétverjék a lovon.
Meg különben is, egy ló alapvetően egy 500+ kg-os állat, teljesen másképp érzékelnek bizonyos minőségű "fájdalmat", mint ahogyan azt m hinnénk.
A galopp verenyzés alapvetően egy megosztó téma a lovasok között is, szerintem nem véletlenül, de egy laikus számára főleg. Igaz, a legtöbb ez ellen "kampányoló" videó sokszor túloz, és a legdurvább eseteket veszik elő. Hatalmas pénz van ebben a sportágban, nemcsoda, hogy legtöbbször a ló érdekei sokadrangúak.
Érdemes utána nézni olvasni különben... Érdekes.
Szóval rövidre a kérdésre válaszolva igen, sok zsoké "beveri" a célba a lovat, igen a ló nem érzéketlen, nyilván megérzi a hátán/farán a pálcát, de inkább csíp, mintsem üssön.
Igazából egy rövid ideig tartó, csípős fájdalom, nem tartozik az állatkínzás fogalomkörébe.
5-ös a ló nem ember, a ló sem tud emberként gondolkozni, ahogy ember sem tud lóként. Teljesen másképp működnek, de ha erre van kondícionálva egy versenyló, akkor ezzel tudod ösztönözni a végső hajrában.
Ez "technológia" nem etika.
Félreértés ne essék, én sem vagyok "galopppárti" - szerintem ez ki is derült már - de attól még nem tilos a kérdés másik oldalról történő megközelítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!