Mi a véleményed a mai lovassportról?(díjugratás/díjlovaglás/military legfőképp)
- Mi a véleményed a jelenlegi profi és a kezdő lovasokról?
A nagyon sok kezdőből hiányzik az alázat. Nem képesek beleadni mindent, nem is akarnak, sok lovasnak instant kell a tudás. A másik, hogy aki ugrott már 2 akadályt vagy fent marad vágtában osztja az észt mindenféle platformon, főleg tinik. Profi lovast nem sokat ismerek személyesen, de aki letett már valamit az asztalra az nem véletlen jutott oda, ahova.
- Pénz vagy a tehetség számít jobban?
Egy darabig a pénz, mert a jó lovat és edzőt meg kell tudni fizetni, viszont egy bizonyos szint felett már tehetség kell az érvényesüléshez.
Én hobbi szinten mozgok, hobbi lovasokkal foglalkozom. Jó alapot kapnak ahhoz, hogy továbblépjenek, mert nálunk nincs rá sajna lehetőség, hogy versenyszinten kipróbálják magukat. Viszont az edzőknél is az anyagiak sokszor a gond. Ha szeretnék én is fejlődni, akkor nekem is szükségem van egy edzőre, csak ugye egy szint felett 8-10ezer is lehet egy alkalom, ami sok embernek nem fér bele, hogy havi 4-5 alkalommal ilyenen részt vegyen.
Sajnos nagyon sok helyen az anyagiakra mennek, az oktatás nem lényeg, hamar elengedik a lovast, aztán megy a vonatoztatás. Igazából a lovasoktatás minőségének javítása a Lovasszövetség dolga lenne nekik kéne a képzést kialakítani, és ellenőrizni, továbbképzéseket tartani. Ok, hogy ott van a minősítő vizsga, de az is fizetős.
Kedves 22-es!
Senki sem mondta, hogy régen minden jobb volt, sőt még talán rosszabb is volt, mint most de ugye kinek mi. Az új generációt (de a régit se) “fikázta” senki. Sajnálom ha neked ez jött le a kérdésből. Azért köszönöm hogy leírtad az észrevételed.
22-es vagyok:
így visszaolvasva tényleg nem ezen volt a hangsúlyod, bocsi. csak ki kellett adnom már :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!