Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a véleményed a mai lovasspo...

Mi a véleményed a mai lovassportról?(díjugratás/díjlovaglás/military legfőképp)

Figyelt kérdés
Mennyire nehéz érvényesülni? Milyenek az oktatók/edzők? Mi a véleményed a jelenlegi profi és a kezdő lovasokról? Régen mivel volt jobb/rosszabb a sport, mint napjainkban? Hogy viszonyulnak egymáshoz a versenyzők? Pénz vagy a tehetség számít jobban? Milyen a lóállomány? Jöhet pozitív,negatív mindent meghallgatok!

2021. jún. 8. 19:00
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
# 16:47 igen, olvastam a véleményedet is, csak azért emeltem ki azt a mondatot, hogy ne mondják el még 20an hogy milyen drága sport:) amúgy egyet értek veled, felhígult lett az országban a lovas "társadalom". Mindenki lovazni akar, 0 tudással lovardát nyitni meg az oktatót játszani. A gyerekekben egy csepp szorgalom és alázat sincs(tisztelet a kivételnek). Apuci kiviszi a lovardába és ott várja a felnyergelt ló,kicsit lötyög a lovon majd jönnek érte és viszik haza, és ha átugrik 50 cm-t már megy ki instara hogy ő díjugrató meg versenyszerűen lovagol, meg teszik ki sokan az olyan videokat amik rohadt gázak, és nem a kezdő lovas hibája hanem az edzőjé, hogy nem korrigálja, vagy már ugrat a gyerek de a vágtát se tudja kiülni rendesen....Az okj képzés semmit se ér, csak maradj fent a lovon és átengednek. Régen jobban támogatva volt a sport,a lovardák és a lovasok és nem csak a gazdag lovagolhatott(most se nyilván csak általánosságban)hanem aki akart azt megtanították lovagolni és felkarolták a fiatalokat, kaptak lovat versenyre, sokszor még a verseny költségeit is a lovarda állta. Most meg elkér 10-20 ezret az edző csak azért hogy ottvan a versenyen plusz a szállítás meg 100 dolog...nagyon nem jó irányba halad ez a sport.
2021. jún. 9. 20:42
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

A környékbeli lovardákat bejártam, és nem közölte senki, hogy béna lennék, tény hogy még mindig van hova fejlődnöm.

De rengetegen lovarda lett mostanában, és az ott lévő edzők háát....

Van ahol a díjugrató edző épp, hogy lovon tud maradni. A másik lovas edzőnek a lovát más lovagolja be mert nem tud semmit. Kérdezel tőle és néz rád hülyén, hogy mit akarsz tőle mert fingja nincs.

Most voltam táboroztatni, a legtöbb lovas a sarkával kapaszkodott, olyan lóra nem is lehetett őket ültetni ami kicsit jobban képzett egy iskola lónál. Akkor másikak meg elhitték, hogy jajj ők egyedül tudnak lovagolni, ahha vonatozni tudnak egyedül, nem lovagolni. Tény, hogy szépen ülnek de csak ha kapaszkodnak és nekik azt mondták, hogy tudnak lovagolni és el is hitték.

Mi ez ha nem kóklerség?

Környező lovardákat emiatt ott is hagytam mert egy idő után megunja az ember a vonatozást, főleg ha már többet, megunod a lusta széthajtott lovakat és váltasz. De sokan ezt nem veszik észre, hogy csak pénz lehúzás.

Kis iskolásként 6! évet futószáron keringtem körbe körbe. Mire olyan helyre kerültem ahol tanítottak is valamit. Jó lovardákba már 8 éves kisgyerekek pónin vágtáznak. Azt a sok lovardából keményen 2 ilyen hely van a környéken ahol tanítanak is valamit.

Csak hát honnan tudja egy kezdő, hogy mi a jó vagy a helyes mikor pont ezt akarná megtanulni?

2021. júl. 3. 12:17
 13/25 anonim ***** válasza:
#12, ja, hát én biztosan nem a te környékedbeli rengeteg lovardára értelmeztem a kérdést, hanem országosan. Országosan nem tudom, kit neveznél kóklernek az ilyenekből, mint Ács Róbert, Babinszky Zsuzsa, Dallos Gyula és Zsófia, Decsi Enikő, Fonyódi Ildikó, Komjáthy György, Fülöp Noémi, Hillier Orsolya, Kemény Zsuzsanna, Kiss Bianka, Komjáthy György, Kovács Ernő, Kövy András, Pachl Péter, Sámoly Zsófia, Sindler Csaba, Szokola Csaba, Szeicz Erika, Szűcs András...
2021. júl. 3. 15:49
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Kiemelted a legjobb edzőket. De nem ők vannak az összes lovardába.

Nem a kijárós jó edzőkről beszélek akiknek nevük van és mindenki ismeri őket.

Hanem azokról akiknél rengeteg lovas elkezdi, mert hogy olcsó és hát mégis csak edző mert papírja az van róla, csak tudás nincs mögötte.

Aztán abból is a negyedének lovas kultúra oktató papírja van, mert nem nehéz és lehet vele lovardát üzemeltetni. Sok ilyen van.

Tény vannak nagyon jó edzők akiket ki is emeltél, de hiába sorolod fel a 20 legjobbat, melletük lesz 100 akinek csak papírja van róla, hogy edző és edz is vele. Mert lovas tudás nem is szükséges hozzá, csak az elmélet az oktatáshoz.

2021. júl. 3. 20:47
 15/25 anonim ***** válasza:
Nem emeltem ki a legjobbakat, ezek Az Edzők. Ezek viszik a magyar lovassportot. Te meg a magyar lovassportra kérdeztél rá, nem pedig azokra, akiknek faiskolájuk van. Azokat, akik azt mondják a lovasnak, hogy: húzogasd a szárat, akkor beadja a fejit, azt szeretik a bírók, azokat én nem sorolom a magyar sport alakjai közé.
2021. júl. 3. 21:46
 16/25 A kérdező kommentje:
Vannak nagyon jó és ismert edzők, de nem ők fogják a 8 éves gyereket futószáron lovagoltatni meg pónin vezetgetni...ők már haladó lovasokkal foglalkoznak akik szeretnének versenyezni vagy tovább fejleszteni a tudásukat egy magasabb szintre. De attól még az is sportol,aki osztályban lovagol(mert hát valahol el kell kezdeni), csak a jobb helyeken nem 10 gyerek megy körben egymás után hanem max. 3 eloszlásban. És nagyon sok más tehetséges lovas is van akik nem feltétlen edzők. Csak az a gond, hogy sokan elvégeznek egy OKJ-s képzést ahol ha nem esel le a lóról már átengednek és az ilyenek csinálnak lovardát és tanítják a hülyeségeket, aztán ha az ember megunja és elmegy egy jó edzőhöz ott derülnek ki a hibák/hiányosságok. Egy lovasoktatónak is illene elmagyarázni az alapokat nem csak berakni egymás mögé 5 lovat aztán hadd menjenek. És a gyerekek persze azt hiszik, hogy ez így rendben van, a szülő meg fizeti mert nem ért hozzá...
2021. júl. 4. 14:07
 17/25 anonim ***** válasza:
#16 igen ez teljesen így van. Én is ezt próbáltam magyarázni.
2021. júl. 4. 14:42
 18/25 anonim ***** válasza:

"Én is ezt próbáltam magyarázni."

Én meg azt, hogy észre kellene már venni, mi a kérdés. :D Itt utólag hiába vonaglik a kérdező, hogy az osztályban lovagló kezdő is sportol, a kérdés arról szól, hogy:

- Mennyire nehéz érvényesülni?

- Mi a véleményed a jelenlegi profi és a kezdő lovasokról?

- Hogy viszonyulnak egymáshoz a versenyzők?

- Pénz vagy a tehetség számít jobban?

Van, akinek ezt nehéz megértenie?

2021. júl. 4. 16:12
 19/25 anonim ***** válasza:
Ezt majd a kérdező eldönti, hogy miről akar beszélni a kérdésében.
2021. júl. 4. 16:43
 20/25 A kérdező kommentje:
Ja bocs hogy leírtam a saját kérdésem alatt a véleményem….ha már itt tartunk, nem kértem hogy sorold fel a legjobb edzőket ;)
2021. júl. 4. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!