Mi a véleményed a mai lovassportról?(díjugratás/díjlovaglás/military legfőképp)
A környékbeli lovardákat bejártam, és nem közölte senki, hogy béna lennék, tény hogy még mindig van hova fejlődnöm.
De rengetegen lovarda lett mostanában, és az ott lévő edzők háát....
Van ahol a díjugrató edző épp, hogy lovon tud maradni. A másik lovas edzőnek a lovát más lovagolja be mert nem tud semmit. Kérdezel tőle és néz rád hülyén, hogy mit akarsz tőle mert fingja nincs.
Most voltam táboroztatni, a legtöbb lovas a sarkával kapaszkodott, olyan lóra nem is lehetett őket ültetni ami kicsit jobban képzett egy iskola lónál. Akkor másikak meg elhitték, hogy jajj ők egyedül tudnak lovagolni, ahha vonatozni tudnak egyedül, nem lovagolni. Tény, hogy szépen ülnek de csak ha kapaszkodnak és nekik azt mondták, hogy tudnak lovagolni és el is hitték.
Mi ez ha nem kóklerség?
Környező lovardákat emiatt ott is hagytam mert egy idő után megunja az ember a vonatozást, főleg ha már többet, megunod a lusta széthajtott lovakat és váltasz. De sokan ezt nem veszik észre, hogy csak pénz lehúzás.
Kis iskolásként 6! évet futószáron keringtem körbe körbe. Mire olyan helyre kerültem ahol tanítottak is valamit. Jó lovardákba már 8 éves kisgyerekek pónin vágtáznak. Azt a sok lovardából keményen 2 ilyen hely van a környéken ahol tanítanak is valamit.
Csak hát honnan tudja egy kezdő, hogy mi a jó vagy a helyes mikor pont ezt akarná megtanulni?
Kiemelted a legjobb edzőket. De nem ők vannak az összes lovardába.
Nem a kijárós jó edzőkről beszélek akiknek nevük van és mindenki ismeri őket.
Hanem azokról akiknél rengeteg lovas elkezdi, mert hogy olcsó és hát mégis csak edző mert papírja az van róla, csak tudás nincs mögötte.
Aztán abból is a negyedének lovas kultúra oktató papírja van, mert nem nehéz és lehet vele lovardát üzemeltetni. Sok ilyen van.
Tény vannak nagyon jó edzők akiket ki is emeltél, de hiába sorolod fel a 20 legjobbat, melletük lesz 100 akinek csak papírja van róla, hogy edző és edz is vele. Mert lovas tudás nem is szükséges hozzá, csak az elmélet az oktatáshoz.
"Én is ezt próbáltam magyarázni."
Én meg azt, hogy észre kellene már venni, mi a kérdés. :D Itt utólag hiába vonaglik a kérdező, hogy az osztályban lovagló kezdő is sportol, a kérdés arról szól, hogy:
- Mennyire nehéz érvényesülni?
- Mi a véleményed a jelenlegi profi és a kezdő lovasokról?
- Hogy viszonyulnak egymáshoz a versenyzők?
- Pénz vagy a tehetség számít jobban?
Van, akinek ezt nehéz megértenie?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!