Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a véleményed a mai lovasspo...

Mi a véleményed a mai lovassportról?(díjugratás/díjlovaglás/military legfőképp)

Figyelt kérdés
Mennyire nehéz érvényesülni? Milyenek az oktatók/edzők? Mi a véleményed a jelenlegi profi és a kezdő lovasokról? Régen mivel volt jobb/rosszabb a sport, mint napjainkban? Hogy viszonyulnak egymáshoz a versenyzők? Pénz vagy a tehetség számít jobban? Milyen a lóállomány? Jöhet pozitív,negatív mindent meghallgatok!

2021. jún. 8. 19:00
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
11%
Számomra érdektelen, és az állatok olyan kihasználását jelenti, ami már lassan inkább számít állatkínzásnak, mint a szórakozásnak. A világ ebbe az irányba tart...
2021. jún. 8. 19:10
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Mivel díjlovaglásban éd díjugratásban már nagyon sokan versenyeznek, elég nehéz érvényesülni. díjlovaglásban csak az időt és azt nézik, hogy van e vert akadály a stílust és azt hogy a lovas hogy bánik a lóval, mennyire van rá hatással egyáltalán nem nézik tehát elég egy autómata ló és az hogy fennmaradj rajta. Díjlovaglásnál már részletesebben nézik a dolgokat.
2021. jún. 8. 19:13
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz érvényesülni főleg, ha nincs pénzed.

Vannak tehetséges lovasok itt ott de nem viszik őket versenyre mert nincs pénzük saját lóra se. De ha dús gazdag vagy veszel egy jó lovat akkor máris nyer neked a ló.

Rengeteg edző/oktató egy kókler. Jártam olyannál aki "jajj, érzem a lovat, előre éreztem, hogy gondjuk lesz, meg problémák egymással"

Azt felül a lóra és majd szét esik.

Szintén volt oktatóm, alap feladatokat mással taníttatott meg a lovával mert ő egy ugrásváltást nem tudott megtanítani a lovának.

Vannak jelenleg tényleg jó és profi lovasaink. Viszont a kezdők többsége elvan szállva maguktól, hogy de jól tudnak lovagolni, mikor nagyon nem. Fent maradnak a lovon ez tény, de tudásuk az nincs és nagyképűek emellé.

Régen jobb volt ez a sport, mert nem a pénz volt a lényeg és jobban figyeltek a lovakra. A támogatások eljutottak a lovasokig, nem csak papíron lettek kiküldve mint most.

Illetve a lóállományunk hanyatlik, kihordtuk a jó lovainkat Erdélybe meg a környező országokba.

Sőt ha jól tudom olimpián már évek óta nem is indultunk.

2021. jún. 8. 19:28
 4/25 A kérdező kommentje:
#3 köszi a választ, egyet értek veled!
2021. jún. 8. 20:21
 5/25 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy szerintem nem a kezdők hibája, hogy nincs megfelelő tudásuk. Tény hogy végigmennek valahogy a pályán,ha jó a ló még néha nyer is valamit, de szerintem az edző hibája, hogy nem tudják/akarják átadni a tudásukat.Nincs kedvük tanítani, húzzák az ember idejét a pénzével együtt, sokan meg azért nem adnak komolyabb tudást mert nekik sincs, de azért szemrebbenés nélkül elvállalnak versenyre felkészítést stb. a kezdő lovas meg elhiszi persze, hogy de jól lovagol...
2021. jún. 8. 22:47
 6/25 anonim ***** válasza:
21%

Minden sport drága ha magas szinten versenyzel, ha a lovaglást olcsón akarod megúszni azért nem fog menni mert a ló fenntartása eleve drága, de kellenek még akadályok, lovaglópálya, bírók, pályatervezők, mentő, kamionparkoló. Lehet fikázni a lehúzós lovardákat és versenyrendezőket, de nem az ő hibájuk hogy neked ez nem jár alanyi jogon. Bocsi nem bántásnak szántam, de szerintem így érthető.

Ha nem akarsz rá sokat költeni, próbálkozz be egy-egy versenylovardában hogy mehess segíteni, így lesz versenytapasztalatod, persze más szemszögből, de az nem biztos hogy baj. Kis rutinnal már magabiztosabban indulsz akár szabadidős versenyeken, mert tudni fogod mikre kell figyelni.

Lehet érvényesülni, de nagyon sok munkába kerül és nem egy-két év, a szorgalom többet ér mint a tehetség, a pénz meg mindent kivált, de nem az egyetlen eszköz.

2021. jún. 9. 13:36
 7/25 anonim ***** válasza:

"Rengeteg edző/oktató egy kókler."

Kétszer rengeteg edzőnél jártál már, hogy tudod, hogy rengeteg kókler van? Szerintem ilyent az mond, akivel több edző közölte, hogy inkább faragjon hajómodellt.

Díjugratást kevésbé ismerem, de díjlovaglásban nem tud rengeteg kókler lenni, mert eleve kevesebben művelik, még kevesebben művelik jól, és ennél is kevesebben lesznek edzők. Lehet vagy egy tucat név összesen - vagy akár tizenöt is. Abból mennyi a rengeteg kókler? Persze, nem a bármelyik helyen bármelyik edző foglalkozik díjlovasjelöltekkel akkor díjlovagló edző kategóriáról beszélve. Azon a szinten valóban lehet "szedd be a fejit" kategória.

2021. jún. 9. 14:29
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy pénz nélkül ez se megy. Vannak tehetséges lovasok, de ha nincs pénze egy jobb edzőre és egy lóra, akkor nagyon nehéz érvényesülni. Egy versenyző ló 2-3 millióról indul, egy jobb származásra, esetleg eredményesre már 5 milliót mondanak. Szóval egy autó árát rá kell költeni indulásként, plusz fejlődni is úgy lehet, ha bértartásban van, ahol megvan adva minden, jó pálya, akadálypark, edző...stb Edzések se ingyen vannak, aki komolyan csinálja az majd napi szinten lovagol ebből 3x edzővel, szóval maga az, hogy az ember és a lova szinten maradjon havi 120-150 ezer Ft legalább.

Díjlovasba nem nagyon vannak kóklerek, főleg aki regisztrált is és REV-re meg versenyekre visz lovast, viszont ugróba van gond rendesen. Igazából nem is a vizsgáztatott edzőkkel van a gond, hanem hogy OKJ-n boldog-boldogtalan papírt szerezhet különösebb lovastudás nélkül és ugyanúgy oktathat, sőt tarthat ugró edzést is (attól függetlenül, hogy ért-e hozzá), csak éppenséggel hivatalosan nem vihet lovast versenyre.

Amúgy az oktatás maga is nagyon el van cseszve már hobbi szinten is, mert nagyon sok lovasnak 0 ülése van, alázat meg még kevesebb, mert ha visszateszed futószárra, akkor megsértődik és keres más helyet. Illetve a lovas társadalom és gyerekek fejébe is rendet kéne tenni, hogy nem attól lesz valaki jó lovas, hogy ugrat, meg versenyzik, mert most kb mindenki ebben méri magát ( nem ugratsz? akkor nem is tudsz lovagolni...)

2021. jún. 9. 15:34
 9/25 A kérdező kommentje:
Mindenki tudja, hogy drága sport, de most nem ez volt a kérdés, hogy mennyire drága.
2021. jún. 9. 15:42
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

8as vagyok, azért a végén van egy vélemény.

Nekem nagyon sok lovas hozzáállásával van a gondom, amikor tanítanék, de nincs kinek, kijön ellovacskázik, képtelen 30-60 percet figyelni, nem kérdez soha semmit, haladnánk,de nem tudunk, minden szaron megsértődnek. Nem mind ilyen, de sajnos egyre több és főleg gyerek, aztán el vagyok mondva a hátam mögött minden szarnak, hogy nem tanít az edző, meg hogy a Julis ugrik, de ő miért nem és ehhez a szülő még asszisztál is, mert az is annyira ért hozzá. Az alázat hiányzik, minden készen instant kell már azonnal. Apuka 1 év után hisztizik, hogy vigyem terepre a kölykét, mikor még irányítani se tudja rendesen a lovat. Van aki 3 év után se hajlandó megtanulni a patanyomfigurákat és amikor azt mondom átló csak néz, mint ha vágtapiruettet kértem volna.

Mondom nem mindenki ilyen, mert aki akar fejlődni, hozzáolvas (adok könyvet), azzal nagyon szépen lehet haladni, de akinek csak az instára kell a fotó, hogy voltam lovagolni... Légyszívesebben elküldeném, de nem lehet, mert akkor el vagy mondva minden rossznak.

Jó magyar lovakat versenyre alig találni, mindenhol megy az import, állítólag öntik a lovaglásba a pénzt, a lovardák meg alig kapnak valamit. Múltkor pályáztunk, kaptunk kemény 50 ezer Ft-ot ami hadd ne mondjam mire elég, igazából felszerelésekre akartuk költeni lett belőle 1 kantár, meg 3 heveder🤣

Az edzőképzés meg úgy el van cseszve ahogy van, nincs bemeneti feltétel egy nyamvadt rev se, konkrétan 0 tudással rúgdossák át az embereket a vizsgán. Persze a Lovas Szövetség vizsgáján azért van már követelmény.

2021. jún. 9. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!