Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Első lónak szabad-e venni csikót?

Első lónak szabad-e venni csikót?

Figyelt kérdés
Én csikót szeretnék első lónak, mert találtunk eladó 4-6 éveseket is de el vannak rontva... 1 éve lovagolok, szerintetek megérné csikót venni?

2021. máj. 31. 10:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ez nem változtat semmin a kérdéssel kapcsolatban
2021. szept. 27. 15:14
 22/25 anonim ***** válasza:

1. A ló nem kutya, hogyha otthon van valaki az már oké. Ez nem mire volt reakció, de a foglalkozás a lóval, az sajnos vagy sem nem merül ki a közös szénázásban.

2. Nem cigányoktól kell lovat venni. Ha elmegyük lovat venni, viszünk magunkkal állatorvost, aki ott helyben egészségügyileg megvizsgálja, próbalovaglást kérünk és természetesen alaposan elbeszélgetünk az eladóval, valamint szintén alaposan szemügyre vesszük a helyet, ahonnan vásárolni szeretnénk. Takarmány, tartásminőség, szerszámolás stb.

3. Mondjuk itt másoknak is, hogy ez egy kislány álma, akik hasonló kaliberrel tesznek fel ilyen kérdést. Sajnos ebben nagyon tapasztaltak vagyunk, úgyhogy nem, nem csak neked mondjuk meg.

4. Csikót nem hogy nevelni kell, de be is kell lovagoltatni. Van erre szakembered? Mert hangsúlyoznám, hogy nem egy kutya-ember kapcsolatról beszélünk, hanem ló-emberéről. És hiába dolgozunk mindkettővel, és hiába intelligens mindkét állat, nagyon más a kettő és nem feltétlenül jársz jobban, ha te neveled 0 lótartási tapasztalattal.

2021. szept. 27. 19:37
 23/25 A kérdező kommentje:
Igen van, az edzőm segitene, itt nincs nagy választék, amint elmondtam az emberek eladják a lovakat és vihetsz te állatorvost de mindegyiknek baja van, vagy sánta, vagy a háta görbe szvl eléggé nehéz lenne olyan lovat találni ami megfelelő lovaglásra, a kérdésem feltevése óta keresek lovat és itt nagyjából vagy munkalovakat találtam vagy idős, elhasznált lovat ami egész életében csak kocsizott.
2021. szept. 27. 19:50
 24/25 anonim ***** válasza:

Hova valósi vagy? Szerbia, Románia?

Miért nem veszel Magyarországról lovat? Egy normálisan belovagolt papíros lovat már találni 700-1 millió körül, ami nincs elcseszve, hanem igényes hobbiló. Mivel van lóútlevele, akkor a határon is könnyebben mozog. Másrészt, ha ilyen szar a lóállomány, akkor csikóból is hamarabb fogsz selejtet kifogni, szóval akkor már inkább megéri innen venni lovat. Pont tegnap láttam facebookon egy jókiállású 6 éves kancát, belovagolt, terepbiztos, talán be is volt kocsizva és 650et kértek érte.

2021. szept. 28. 08:15
 25/25 anonim ***** válasza:
Csikót soha se első lónak. Főleg ha CSAK 1 éve lovagolsz. Én most lovagolok 13 éve, és 2 lovam van. Egy 6 éves megy egy 8 éves. És így is elég gondom van velük, hogy szinten tartsam őket
2021. okt. 3. 19:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!