Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Első lónak szabad-e venni csikót?

Első lónak szabad-e venni csikót?

Figyelt kérdés
Én csikót szeretnék első lónak, mert találtunk eladó 4-6 éveseket is de el vannak rontva... 1 éve lovagolok, szerintetek megérné csikót venni?

2021. máj. 31. 10:35
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
5. Válaszoló, miért kamukérdés? Előzőnél ne haragudjatok h nem tettem ékezeteket de nem szoktam helyesen irni... nem vagyok se mérges se semmi csak az rosszul esik amikor azt irjátok h ne is vegyek lovat. De nimcs bennem semmi rosz szándék csak a véleményekre vagyok kiváncsi. Szerbiában élek,igy nem vagyok tisztába hogy nállatok mien egy lótartás, ahogy látom elég másabb mint itt... az anyagiakról meg annyit, hogy az állatorvos apám barátja és ingyen kivizsgálja, hobby szinten akarok csak lovagolni és nyerget sem tervezek télig venni. Széna meg szalma mindig is lesz mert tartunk más állatokat is..
2021. máj. 31. 16:46
 12/25 anonim ***** válasza:
90%
Úristen az hogy otthon akarod tartani a lovat mégroszabb. Amúgy 9-es vagyok. Először is ha otthonra akarsz egy lovat akkor már egyből minimum kettőt de inkább 3at kell venni mert ugye a lovak társas lények. Egy lónak napi 24 órás felügyelet kell. Ezt tudod biztosítani? Ismered a lovak takarmmányozását, betegségeit, szükségleteit, felismered a betegséget a lovon, tudsz lovagolni, tudod hogy lovaglás után csak ki adagokban szabad itatni a vizet, van egy nagy legelő a házad mellett egy beállóval ha esne az eső, fog jönni hozzád edző, legalább hetente kétszer ha még csak 1 éve lovagolsz, tudsz helyesen futószárazni, ismered a lovak testfelépítését és egészségi gondjait, le tudod mozgatni heti legalább 4szer, van hova tenned a trágyát, van veled egy olyan ember lehetőleg felnőtt aki rendesen ért a lovakhoz, imered a csikók izomzatár, kiképzési folyamatát, terhelési mértékét, van rá elég pénzed, tudod hogy milyen növények mérgezőek a ló számára, mit kell csinálni ha kólikázik, tudod milyen oltásokat kell kapnia? STB még sorolhatnám de gndolom nem is olvasnád el. Ha mindegyikre igen a válasz akkor elgondlkodhatsz azon, hogy legyen lovad, azzal afeltétellel hogy van veled egy edző heti egyszer-kétszer átlovagolja a lovat, de én akkor se tartanám otthon, mi van ha elmentek nyaralni?
2021. máj. 31. 17:04
 13/25 anonim ***** válasza:
90%
Rosszul esik belátni, hogy még nem állsz készen rá? 1 évnyi lovaglás az semmi, hidd el.
2021. máj. 31. 17:48
 14/25 anonim ***** válasza:
87%
9es és 12es vagyok, amúgy nem megbántani akartalak meg semmi rosszindulat de ez nagyon kevés még egy lóhoz és nekem is volt már olyan hogy nagyon akartam egy lovat, a szüleim nyilván nem engedteék még nem tudtam annyira lovagolniés nem értettem ennyira hozzájuk(hozzáteszem még mmost sem annyira hogy lovam legyen ezért nincs is medig ahogy írtam már jóval több ideje lovagolok mint te) és így visszagondolbva nagyon jó hogy nem vettük meg azt a lovat mert nem tudtam volna vele foglalkozni stb és azt azért mondjuk hogy tényleg nagyon át kell gondolni és ha a szavaink nem érnek semmit és veszel egy lovat akkor legalább bértertásba tartsd mert egy ló más mint egy kutya vagy kecske vagy nem tudom...
2021. máj. 31. 18:24
 15/25 anonim válasza:
73%
Bocsánat, de én sem gondolom, hogy helyes döntés lenne. 1 éves tapasztalat kevés, ha eddig nem foglalkoztál csikóval. Ha már fiatalabb lovat szeretnél,akkor 4-5 éves kéne.
2021. jún. 3. 17:39
 16/25 anonim ***** válasza:
81%
14es vagyok. egyébként miért csikót akarsz? Szerintem ha már veszel lovat és csikóra hajazót szeretnél akkor vegyél egy energikusabb vagy csikólelkű lovat, de semmiképp se olyan csikót ami el van rontva. És ha fiatal lovat szeretnél akkor 7-8 éveset vegyél de szerintem inkább 10-12 lenne neked megfelelő.
2021. jún. 3. 17:47
 17/25 anonim ***** válasza:
78%

5-ös válaszoló vagyok, azért gondolom kamunak mert:

általában a tapasztalatlan, álmodozó kislányok kérdései szoktak így kinézni, hogy 1-2 éve lovagol, csikót akar (egy tapasztalt lovas nem így fog bele a kérdésbe) és a nyáron akarja összedolgozni rá a pénzt. Ezek ilyen lehetetlen álmodozások. És időnként visszajár egy kamukérdező, aki ebben a szerepben tetszeleg. Még mindig simán kinézem, hogy te vagy az, de

elmondanám, hogy "apu állatorvos ismerőse ingyen megvizsgálja" egy nagy semmi, hacsak nem egy nagyon jófej és nagytudású lószakállatorvos. Mert sanda gyanúm, hogy csak egy mindenes, vagy a helyi kutya-macska doki. Az pedig anno tanult az egyetemen a lóról, mint olyan, de az messze nem azt jelenti, hogy ért is hozzá. Ja és attól, hogy ingyen kivizsgálja, a fogreszelés, oltások, röntgen stb. ti se várhatjátok el tőle ingyen.

"Széna szalma mindig van itthon" - ez tök jó, de egy ló etetése akkor is sokat dob a kasszán. A széna szalma bizony fogyni is képes, és nem mindegy, hogy 10 kecske eszi vagy 10 kecske és egy ló.

Plusz tényleg jó indulattal, nulláról kezdve a kérdésedet:

Mielőtt lótartásba kezdenél gondolj arra, hogy az a ló akkor is ott lesz, ha gimibe kell menned, ha barátod lesz, ha nyaralni akarsz, ha egyetemen kell tanulnod. Akkor is etetni, takarítani és dolgozni kell vele. Nincs szabadnap. Egyetlen nap sem kivétel ezalól. Ezt nagyon jól jegyezd meg, mert ez az egyik legnehezebb, de ugyanakkor a legtöbbet elfelejtett szabály.

Ha nincs melletted más aki ért hozzá, és néha-néha átvállalja a gondozását, akkor lehetetlen otthon tartani. Fiatal vagy, és hidd el, msot nagyon akarsz egy lovat, nagyon szereted őket, és most nem fogsz nekem igazat adni, de a fent leírtak miatt bőőőven lesznek olyan napok, hetek, hónapok, amikor egy csomó minden fontosabb lesz a lónál. Érdemes akkor lótartásba kezdeni, ha ezekkel el tudsz magadban számolni.

2021. jún. 3. 19:26
 18/25 anonim ***** válasza:
Bolond vagy!? 1 éve lovagolsz, és sztem hozod nincs a lovaglásról, lótartásról. Nem kell neked meg ló. Nézz meg engem. 5 éve lovagolok, kb 1 éve van egy 8 éves kancám. Tudsz csíkot belovagolni?? Ha nem felejtsd el. Egy 10 éves ló lenne jó neked 4 év múlva kb. Kanca vagy herélt. Utálom az ilyen hülye kérdéseket. Segítőkész az istállóban, laoatold a sz@rt egy évig, utána majd döntsd el hogy akarsz elovat vagy sem.
2021. aug. 29. 03:50
 19/25 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

*Csikót

*Segítkezz

*Lapátold

2021. aug. 29. 03:54
 20/25 A kérdező kommentje:

Na szvl a kérdésem feltevésekor nem mondtam el mindent,hogy tisztában legyetek.

1. Nem Magyarországban élek sose nem is éltem ott, itt minden szinten más a lótartás ugylátszik mint nállatok(pl a környékünkön egy lovarda sincs csak a sulim és nincs itt bértartás kb, ha veszel lovat akkor nállad van, falusiakra gondolok)

2. Tudom hogy maga nem jó neki de ugy lessz megoldva ahogy másoknak is, lesz mellé rakva egy-két állat(pl kecske meg birka)

3. Megjegyzem FALUN élek és itt van hely, istálló. Amikor iskolában leszek anyám mindig itthon lesz mert háziaszony szvl bármi van nem lesz maga a ló.

Az meg h mert ez egy kislány álma meg stb: más gyerekek is akarnak és nekik nem mondják hogy álmodozol stb. Nem most csöppentem a lovak világába, 13 éve érdekelnek ezek az állatok. Hogy miért pont csikót szeretnék? Ebben az országban ha veszel lovat 80% el van tontva vagy a cigány agyonhajtotta már, sőt majdnem az összes ember hazudik hogy megvedd,lenyugtatózza a lovakat hogy amikor elmész megnézni ne rugjon,harapjon te meg naivan megvedd másnak meg agyonrúg az istállóban. Ahhoz a lovakhoz még nagyon fiatal vagyok hogy megneveljem, a csikót meg tudom hogy olyan lesz amilyennek nevelem. Röviden ennyi.

2021. szept. 27. 08:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!