Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Akik abbahagyták a lovaglást...

Akik abbahagyták a lovaglást (akárcsak kis időre is), honnan tudtátok, hogy most ezt kicsit félre kell tenni?

Figyelt kérdés

Nem sérülésre gondolok, hanem egyéb dolgokra. Elég vegyes érzelmek vannak bennem, és nem tudom mitévő legyek. Több dolog miatt elment az egésztől a kedvem, de közben hiányzik is..

Trollok és rosszindulatúak kérem kíméljenek!

Köszönöm a válaszokat előre is!

2021. máj. 24. 18:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

10-es: "Nincs rá éppen pénz? Dolgoztam a lovak körül..." ez nem működik, ha napi 8 órás teljes állásod van, és utána még 1 óra kijutni a lovardába. Akkor arra is alig van időd, hogy otthon rendet rakj, és kis időt a szeretteiddel tölts, nem érsz rá a lovardában trágyázni, hátha leesik valami apanázs a tulajdonostól. Ez a lovas munka főleg az iskolás korosztály lehetősége, és anyagilag ők is jobban járnának diákmunkával. Ne sugalld azt, hogy meg KELL oldani minden problémát, csak hogy a lovak körül lehess. Mint minden hobbinál, itt is van, hogy pihenni kell, mással kell tölteni az időd, hogy újult energiával kimehess. A burnout képes megölni a hobbi szeretetét, ha valaki belehajszolja magát, mert mások kéz nélkül, láb nélkül, ész nélkül is elmásznak a pályára.

3-as voltam.

2021. máj. 24. 21:24
 12/19 anonim ***** válasza:
37%

10. válaszoló vagyok.

Kedves 11-es!

Nem sugallok én semmit, csak leírtam, hogy nekem a lovak jelentik szinte az életet, így igenis meg fogom oldani a problémákat. Szerintem mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Kifogások mindig vannak.

Tudom, hogy nem mindenki olyan, mint én és kiégne ettől a hozzáállásról. Ha elolvasod a válaszomat megint, akkor láthatod hogy a végén (a kevésbé elvetemült lovasoknak :D ) javasoltam egy másik megoldást is (szüneteltesse a lovazást).

Mégegyszer. Nekem meg KELL oldani minden problémát, mert egyszerűen nem bírom lovak nélkül. Nincs más választásom.

Aki nem teheti ezt meg, az hagyjon magának szünetet és akkor menjen vissza, amikor úgy állnak a dolgok. (Zárójelben ideírom, hogy szerintem az se jó, ha mindig félretesszük a hobbinkat és várjuk, hogy újra tökéletesen álljanak a csillagok. Az életben mindig van fontosabb, mint a hobbid, de nem szabad attól még teljesen felhagyni vele, hiszen azért szórakozás meg élmények is kellenek az életben.)

2021. máj. 24. 22:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Oktatóként az alábbiakat tapasztalom:

-nincs pénz, rájöttek, hogy drága, nem tudják finanszírozni

-időjárás: télen hideg van, ez sokakat elrettent, pedig a lovas télen is lovas

-nyáron: minden más fontosabb mint a lovaglás, esetleg allergia miatt nem járnak

-divatból lovagol: barinő lovagol, ő is kipróbálja, de nem halad úgy, ezért abbahagyja

- tinilányok bepasiznak, minden más fontosabb lesz, mit a lovazás

-felnőttek: idő vagy pénzhiány, esetleg mindkettő

-gyereknek: motiváció hiánya, a legtöbb a vágta előtt feladja, nincs meg a fejlődés, mert nem teszi bele a munkát, csak lötyög a lovon, ide tartozik, amikor a szülő lelkesebb, mint a gyerek)

- első esés: nagy vízválasztó, valaki itt veszíti el a motivációját, mikor rájön, hogy ez egy veszélyes sport, illetve hogy mégse megy olyan jól a lovaglás, ahogyan ő gondolja

Ha valahol nem jó a társaság, nem érzed jól magad, akkor ne a lovaglást hagyd abba, hanem keress egy másik helyet.

2021. máj. 25. 08:04
 14/19 anonim válasza:
100%

Egyik napról a másikra úgy éreztem hogy teher bejelentkezi órára, semmi kedvem nem volt menni. Egy ideig erőltettem, aztán ez nem változott így tudtam hogy nem átmeneti. Néha hiányzik, kb 3 havonta lovagolnék egyet.

Előzmény: Drága is, nincs saját ló, meguntam hogy nem fejlődhetek.

2021. máj. 25. 09:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Minden sportban, hobbiban vannak hullámvölgyek. Olyankor nem szabad erőltetni. Pár hónap laza, vagy kihagyás után újra lehet kezdeni, folytatni.

Kötelességből, rutinból felesleges csinálni. Persze nem szabad könnyen feladni, az nem a kiégés hanem az lustaság.

2021. máj. 25. 10:05
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A lovaglás egy olyan sport, ahol ott kell lenni fejben, már csak azért is, mert egy 5-600 kilós állaton ülsz, másrészt szerintem elég drága ahhoz, hogy az ember kedvtelenül körözzön. Edzői oldalról meg baromi rossz egy motiválatlan lovassal dolgozni, aki nem akar dolgozni, akin érzed, hogy nyűg az egész. A ló is érzi, hogy nem ok a dolog, és az se fog úgy dolgozni. Azzal meg számolni kell, hogy ha kimarad egy időszak, utána újra vissza kell térni kicsit az alapokhoz, mert mind az izomzat gyengül, mind a koordináció berozsdásodik, szóval újra felvenni a fonalat kicsit nagyobb melót igényel. Sok embernek ennél az újrakezdésnél megy el végleg a kedve. Ha úgy érzed, hogy a társaság vagy az edző nem jó, akkor váltani kell, lehet máshol lelkesebb leszel.

Nekem a lovaglás szenvedély, tényleg nagyon ritka az, amikor ügy ülök lóra, hogy most annyira nincs kedvem, ilyenkor általában terepre megyek, hogy ne kérjek a lótól semmit, inkább kikapcsolódás legyen.

Viszont ha aggályaid vannak érdemes az edződdel is megvitatni, van amin tud változtatni, de van amin ő se, pl újgazdagék hozzáállásán, viszont az edzés minőségén érezhető a változás, ha egy kicsit lelkiztek is, mert akkor ő is tudja, hogy miújság és úgy áll hozzád.

2021. máj. 25. 11:30
 17/19 A kérdező kommentje:

Nagyon hálásan köszönöm mindenki válaszát!

Nem szeretnék minden sérelmet leírni (több okból sem), de ez a kérdés sajnos már egy jó ideje lappang bennem (már hónapokról van szó), és rendesen bűntudatom is volt miatta.. több éven keresztül hetente több alkalommal is lovagoltam, az életem egyik biztos pontjának tartottam.

#14 által említett érzés bennem is megvolt sajnos, hetekig erőltettem, ami megint csak nem volt egy kellemes dolog, de nem akartam feladni/pihentetni.

Az előzménye az volt nálam, hogy elég szépet drágult minden, elvesztettem a motivációm, mert hiába fizettem annyit, mint a többiek egy-egy alkalomért, mindig velem foglalkoztak a legkevesebbet és aktív munka az 1 órából, ha lehetett max félóra..? Szóval nem is fejlődtem sajnos, de időm és pénzem ment rendesen.

Az hozzátartozik, hogy nem versenyzek, nem vagyok egyesületi tag, és emiatt foglalkoznak velem kevesebbet, de ugyanúgy fizetek, mint mások.. sokáig 110% -ot hoztam, de ott keletkezett bennem egy kisebb törés, amikor azt hallottam, hogy rólam beszélnek, és az edzőm viselkedése is megváltozott.

Ezek után totálisan rástresszeltem az egészre, úgy meg persze nem is mentek a dolgok, az edző a fejemhez is vágott ezt-azt. És az egyik mondata után (szerencsére szó szerint nem is emlékszem rá, de az anonimitás megtartása érdekében nem írnám ki) azon kaptam magam, hogy azon gondolkodok, hogy nekem való-e a sport még egyáltalán? :c

Még egyszer köszönöm mindenkinek!

2021. máj. 26. 09:27
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj nem vagy gyerek, ha sérelmed van, akkor mondd el, meg lehet beszélni. Ha pedig nem megy, akkor keresni kell egy másik helyet.
2021. máj. 26. 10:11
 19/19 anonim ***** válasza:
29%

10-es:

Nem sugallok semmit, hát nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint én. Én minden reggel négykor, farkasordító hidegben verekedtem át magam a tajgán, csak hogy megsimogassam a pónilovakat, és éjt nappallá téve sírtam anyunak, csak hogy fizessen még egy alkalmat. Nem volt könnyű, de bekönyörögtem magam Pista bácsihoz a lovardába, és addig-addig dolgoztam ingyen, amíg fel nem engedtek egy lóra, csak hogy csendben maradjak öt percre. Minden reggel megharcoltam a farkasokkal, akik meg akarták enni a lovakat, és nyertem. Azóta is csak nyerek. Csak akarni kell!

2021. máj. 26. 22:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!